SHARE

От Стела Николова във Фейсбук*

Тази сутрин в 3 ч. маскирани полицаи са разрушили палатковия лагер на Орлов мост.

Снощи до полунощ биха и арестуваха протестиращи, като преди това допуснаха хора с бомбички, а иначе дамски чанти проверявали до последно. Хвърлялите бомбичките се измъкнаха. Арестуваха мирни протестиращи и ги влачеха по земята, събличаха, унижаваха.

И сега какво?

Нали знаете, че днес ще излязат още повече! Защото ще дойдат и роднините на арестуваните, и приятелите им и онези, които снощи видяха, че управляващите ползваха несъразмерно голяма сила, за да разпръснат мирно протестиращи граждани, а провокаторите бяха оставени да си идат.

Днес ще се намери нов Макгахан, който да напише на целия свят как в България една клика бие народа си, за да остане да векува във властта. Ама я чакайте, вече всеки от нас може да го направи.

Изпратете снимки от снощи на ел.поща на Урсула фон дер Лайен, на Ангела Меркел, на Макрон. Изпратете и на европейските медии и им напишете само едно изречение: Вчера в България демокрацията окончателно бе окована в белезници и хвърлена в ареста!

Но оставка ще има, защото тези хора, които излязоха няма да се примирят да им пишете нова конституция вместо да сте в затвора!

Стела Николова е общински съветник от ДБ във Варна

SHARE