SHARE

Унищожаването на българската държавност е в ход и има мащаба на валяк, който стабилно гази всичко и наред – институции, закони, базови права, граждани. Силните на деня, отвлекли цялата власт чрез политически формации, оставят впечатлението, че нищо няма да им се опре до пълното унищожаване на държавата и окончателното й превръщане в територия и ще случат това заедно или поотделно.

Реформаторите продължават с грозните си публични семейни скандали, които помним още от създаването на т.нар. им съюз. Отделните формации от самото начало оставят впечатлението на непреодолими бразди помежду си по основни въпроси, като например – ще има ли коалиция с ГЕРБ преди Парламентарните избори или ще има ли радикална промяна в Конституцията във връзка със съдебната реформа, но в крайна сметка всичко се свежда до един исторически компромис, който оставя гаден вкус в устата на изкушилите се да надникнат в кухнята им и да опитат това, което са им сготвили. За президентските избори напоследък откъм тяхната софра се предлага нещо с вкус на зле притоплена и леко развалена от гадни коалиции манджа под формата на Огнян Герджиков. Но не става докрай ясно дали говорим за целия РБ или ДСБ все пак настояват на своите „граждански кандидати“…

ГЕРБ са толкова заети да злоупотребяват с това, което си мислят, че имат като господстващо положение, че вече окончателно са загубили връзка с всяка действителност и лидерът им, ген. Борисов, под вещото ръководство на мъдри велможи съветници тежко катастрофира, подлагайки се крайно неудобно в услуга на двама дискредитирани диктатори. Дискредитирани от гледна точка на света, към който държавата, която по нещастно стечение на обстоятелствата управлява. Крайно неадекватното му поведение от последните дни, чиято еманация е грозното потъпкване на всички международни и български закони с казуса “Бююк”, обяснено от него още по-безумно с “европейската НЕсолидарност” изглежда доведе до това, че очакваната му среща с Ердоган, която беше планирана първоначално за 24 август, след това пренасочена от турската страна за 26-ти, в крайна сметка няма да се състои… Но за сметка на това, ще се състои среща с Меркел на 27-ми август (тези новини научаваме от мегафона на ПР-службата на премиера, в. 24 часа). По начина, по който тази среща е обявена, можем да съдим, че ще има яко крещене, както предишния път, когато Меркел научи, че Борисов е ритал мач вместо да присъства на гласуването на промените в Конституцията за съдебната реформа. На този фон, КОЙ ще бъде президент, не е на дневния ред на управляващите. Имат си по-големи непосредствени проблеми. A и те са в изключително сложната позиция, че имат одобрен кандидат за президент от Путин, но нямат такъв одобрен от Европа.

И като капак на всичко, дойде новината, че разтрогнатия годеж между АБВ и БСП, ще доведе до това, че Георги Първанов, по-известен с псевдонима си от ДС – Гоце, щял да се кандидатира отново за президент. Защото малко й беше на тази клета държава унищожаването на всичко що е вяра в българския закон и законност, та сега е време да се унищожи и вярата в Конституцията. Сал една тя ни остана… Защото в нея изрично е записано, че “Президентът и вицепрезидентът могат да бъдат преизбрани на същата длъжност само за още един мандат.” (Чл. 95, ал. 1). И защото видни конституционалисти се изказаха многократно, че това категорично означава НЕВЪЗМОЖНОСТ Гоце да бъде отново кандидат. Но не! Какво е една Конституция пред волята на онези, които са отвлекли цялата власт чрез политическите си формации.

Бих казала, че мотото на цялото политическо статукво от дясно наляво и обратно е “След мен и потоп”, но изглежда по-вярното е: “Пожар. И след пожара само пепел.”