SHARE

Не знам дали си спомняте, но преди малко повече от десетина години през деня на ул. „Денкоглу“, в близост до бул. „Витоша“ и на 200 м от Съдебната палата, млад мъж паркира мерцедеса си пред чейндж бюро. Охранителят го убива с няколко изстрела пред очите на десетки минувачи  и работещи в района заради отказа му да премести колата си.

Не намерих следи в нета (помня само, че фирмата на убития се казваше „Тепих“), затова и не знам продължението на тази история, но знам, че по морето места за паркиране няма или са скъпоплатени. Или върху свободните места за паркиране има 10 литрови туби с вода, които указват, че мястото не е за теб, освен ако не искаш да намериш гумите си нарязани, а чистачките и огледалата счупени. А иначе синята зона (1.50 лв/час) в „Слънчев бряг“ е от 10 сутринта до 12 вечерта, наказателният паркинг е на минимум 60 лева с такси, защото там такситата возят на цени започващи от 50 лева. Паякът е 50 и 2 лв/час престой на наказателния. Всичко това, разбира се, е защото има мазохисти, които са готови да се подлагат на терора на хората, които се грижат за приятното прекарване на туриста.

А тези хора се разхождат с бронежилетки и брадви в ръце. Това са домакините на нашето Черноморие, не си правете илюзии, че са други. Това са хората, които държат плажовете, шезлонгите, дискотеките, ресторантите, паяците и всичко друго, което не е съвсем законно да се обявява в меню или рекламна табела.

Но иначе в Гърция нямало толкова много услуги. Така е, дори си мисля, че не само там, а никъде другаде няма такива и толкова много услуги. Орда дървосекачи с бронежилетки отблъсната с огнестрелно оръжие. Къде може да се види това? И защо не го патентоваме, защо не го включваме в пакетите на туристите, това е още една ниша, с която можем да дръпнем пред мързеливите и нямащи никакъв туризъм гърци?

П.П. Сещам се и за няколко телевизионни продуценти, които на драго сърце биха пуснали и смс-линия с въпрос дали да изгоним или да оставим Очите в „Слънчев бряг“. Ето още приходи в бюджета, някой веднага да се обади на Владислав Горанов!

На снимката: Румънски мутри, които не се различават от българските.

SHARE