SHARE

На 22 май 2018 г. „Демократична България“ организира протест срещу решението на правителството за вдигане на мораториума върху строежа на АЕЦ „Белене“. Публикуваме призива от фейсбук страницата за организиране на протеста. 

„Демократична България“ призовава българските граждани, всички партии от демократичната общност и граждански организации на национален протест на 22.05.2018 г. (вторник) от 18:30 ч. пред Министерския съвет, за да спрем рестарта на корупционен проект АЕЦ „Белене”.

Възобновяването на този опасен, икономически несъстоятелен, технологично остарял проект е пагубно за българските геополитически, финансови и екологични интереси.
Това е завой към Кремъл и рестарт на краденето.

АЕЦ „Белене” е измама спрямо българските избиратели и представлява драстично отклонение от европейския път и опит енергийната зависимост на България от Русия да бъде невъзможна за преодоляване през следващите десетилетия.

С действията си Борисов излъга своите избиратели, доказа, че играе двойна игра в българската политика, скрепяваща управляващата коалиция, и доказва задкулисни отношения с виновните за прахосването и кражбата на милиарди левове, като реално изпълнява предизборните обещания на БСП.

Оставка на лъжеца Борисов!“

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.