SHARE

Днес официално, предпразнично бе подписана управленската програма на ГЕРБ и “Обединени патриоти” до 2021 г. и на това събитие отсъстваше едно от основните лица – Красимир Каракачанов, председател на ВМРО и съпредседател на “Обединени патриоти”.

Възниква въпросът защо, при положение че става въпрос за подписването на документа, по който двете парламентарни групи ще управляват страната в следващите четири години. Още повече че управленската коалиция се ползва с крехкото мнозинство от едва 122-ма народни представители.

Свързахме се с пресцентъра на ВМРО, от който ни отговориха, че г-н Каракачанов “отказва всички медийни участия и изяви до края на празниците”.

Очевидно за Красимир Каракачанов подписването на документа, по който ще бъде водено управлението на страната, е “медийна изява”. На въпроса дали той под някаква форма е сложил подписа си, отговор не бе даден, което навярно означава, че за момента управленското споразумение е без писменото съгласие на председателя на ВМРО.

Последва обаждане от пресцентъра на ВМРО към редакцията, в което бе уточнено, че просто г-н Каракачанов не е в София.

В заключение ви пожелаваме светли празници. Напомняме, че днес е Велики четвъртък – денят, в който се отбелязва Тайната вечеря, от която си тръгва Юда, а Иисус казва на апостолите: „Истина ви казвам, че един от вас ще Ме предаде” [Матей 26:21].

Снимка: Подписването на управленската програма, на която присъстваха единствено лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, на „Атака“ Волен Сидеров и на НФСБ Валери Симеонов. Архив на ГЕРБ

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.