SHARE

А бе на вас не ви ли се струва, че пречите? Питам, понеже на мен постоянно ми се струва, че преча. Силно се надявам и вие да се измъчвате с подобни чувства, защото не бих искал да съм единственият човек на Земята, който пречи постоянно и на всички.

Най-много преча в магазина. Първо преча на персонала, който винаги подрежда нещо по стелажите. Нали ги знаете, навсякъде са в магазина, до тях има претрупана количка с неща, които те подреждат или пренареждат и винаги те гледат с досада и съжаление, че не можеш да минеш заради тях и трябва да обиколиш от другата страна. Там обаче те чака друг колега, който пак те изглежда със същата досада и неприязън, на която явно са обучени всички служители във всички магазини. Веднъж дори събрах смелост и попитах къде е индришето и в погледа на служителката видях как иска да изкрещи: „Ленче ма, ела го виж този полуидиот, ела ма!“, но това е друга история.

После преча, когато вървя по тротоарите. Преча на автомобилите, които би трябвало да паркират там, а не аз да се шляя безцелно като Веселин Маринов по сцената в зала 1 на НДК. Когато съм с кола, също преча. На „Градска мобилност“ най-вече, защото трябва да ме проверяват дали съм си пуснал есемес, вместо да си сложа сам жълтата скоба, после да мина да им оставя 30 лева като съвестен гражданин и да не ги занимавам повече със себе си до утре, когато пак да мина да им оставя същата сума.

Веднъж пречих и в един магазин за дрехи, където продавачката ме попита: „Вие ще купувате ли, или само ще гледате?“. Но и това е друга история.

Преча на политиците, защото понякога плахо ги питам за предизборните им обещания, сякаш не знам, че всичко е предизборен трик, след който следва следизборно тричане на избирателя.

Преча и на Фейсбук, когато пиша за един от десетте герои от криминален роман, написан от Агата Кристи. Или за мургав съгражданин, когото някои наричат със името на силно алкохолна напитка. Амбреажът също силно напряга Фейсбук, може би защото в Америка карат предимно автоматици. И като казах амбреаж (а не онова другото, което искам да кажа, но вие се сещате кое), се сетих за един виц:

– Абе ти чу ли, че Моше станал амбреаж?
– Защо, пари ли ти дължи?
– Ааа, не бе, в добрия смисъл на думата.

Също преча и на некви хора, че си пиша по стената. Сигурно и този статус им пречи. Като морска дискотека на Валери Симеонов им пречи. Но както и да е.

А на мен ми пречат само Гери Малкоданска и Деси Банова, които пък пречат на Никол да ми прогнозира времето на всеки кръгъл час. Но някой ден, когато порасна и стана Дидие Щосел, в „Нова“ ще има само две предавания – „Денят с Никол“ и след това „Нощта с Никол“. И тогава вече нищо няма да ми пречи.

Айде спирам, че да не ви преча повече. Само да ви напомня, че Корнелия Нинова е изгубен брат близнак на Деян Неделчев, който е сестра на Коцето Калки, който от своя страна е етърва на Бойко Борисов и Румен Радев заедно и поотделно. Айде!

Текстът е препубликуван от фейсбук профила на автора. Заглавието и акцентите са на редакцията на „Терминал 3“. 

SHARE