SHARE

Ако се чудите как да прекарате коледните празници, то управляващите са ви подговтили атрактивна програма.

Ако отидете в Пловдив, ще можете да гледате как се колят прасета на мегдана. Разбира се, пловдивският кмет просто не искаше да изостава зад софийския му колега, която вече от месеци готви своята експозиция с погребални плочи, чисто нови павета, които ви заливат с вода, и мрачен смог от канцерогенни фини прахови частици.

Само гледайте да не умирате толкова бързо, защото имате да изплатите няколко милиарда за идната година – 77 милиона евро, защото правителството не иска да развали монопола на БЕХ, над 80 млн. лв. за ремонт на съветски летателни антики, още малко за ядрените самовари на АЕЦ „Белене“, а след това и ще трябва да плащате от скъпата газ и петрол на „Газпром“ и „Лукойл“.

Но не бойте се – и да не можете да ги изплатите, управляващите просто могат да ви отнемат частната собственост и оковат с вериги без съд и присъда. Очакваме връщането на трудовите лагери догодина – разбира се, за строежа на „Белене“.

Но да не вземете да се притесните. Най-добрете си направете един кратък отдих в Банско, където ще ви чакат проектите на Марк Жирардели – а по телевизора съвсем настоятелно ще се опитват да ви убедят, че именно Марк Жирардели е собственик и всеки, който е твърдял друго, е мошеник (пропускайки факта, че именно премиерът Борисов първи публично заяви, че действителният собственик на „Юлен“ е Цеко Минев).

Изобщо добре ви се очертават нещата за идната година. Плащайте, оглеждайте се за надгробни камъни, ходете на мегдана за коленето на прасета и винаги гледайте на имането си като на нещо, което утре може да го няма… защото може наистина да го нямате утре.

 

SHARE