България утре в мечтите на коалиционното политбюро

SHARE

От Владислав Панев, съпредседател на „Зелено движение“

Държавните бензиностанции са само началото. Очаквам и следващите дръзновени стъпки на коалиционното Политбюро които може да са:

Държавен Кореком като конкуренция на супермаркетите. Там ще се продава боза по 6 ст, а бананите ще са само за Нова година. 

Балкантурист, който ще предлага карти за почивни станции по една смяна две седмици. Като конкуренция на Гърция и Турция. 

Държавни ресторанти и Хоремаци, които да ни припомнят защо келнерът, а не клиента, беше Бог. 

Държавна авиокомпания, която да възстанови полетите до Хараре, Луанда и Триполи. Понеже частните странно защо не искат да летят до дестинации с минимално натоварване.

Държавно Кремиковци, защото завод без пушек не е завод.

Младежката република Странджа Сакар, където ще заселваме нарушителите на карантината.

Трудови войски, където ще се приемат младежите, пиещи бира по парковете. Да свършат нещо полезно, а и най-после да построим плавателния канал от Панчаревското езеро до Павлово. 

Ако мислите, че това не може да работи, погледнете колко прекрасно се справят държавната енергетика, общинската Топлофикация, БДЖ, ВиК, Банката за развитие, как БНТ е рупор на истината и как всички сделки с държавата са на голям плюс. Не за нея. 

Помислете и с колко ще намалим безработицата така. Няма да остане партиен член, който да не членува в някой борд, или поне да е бензинджия или сервитьор. Не е ли хубаво? 
Помислете и колко нови обществени поръчки с измислени критерии ще се пуснат. За какво ли не. От горива до работно облекло. Какво ли може да се обърка? 

И вярвайте, че тези, които предлагат национализацията, мислят само за общественото благо. Въобще нямат задни мисли да уредят съпартийците си на топли места, а те после да им отчисляват комисиони. Историята показва, че ни управляват само честни хора, на които такива неща не им минават през ума. 

Мислех, че сме научили някои уроци от миналото. Явно ще трябва да се връщаме отново на тях. 

За хората под 35 години препоръчвам да проверят изразите Младежка република, плавателен канал София, трудови войски и другите. Може да им потрябва.

SHARE