SHARE

Най-големият склад на една от най-бързо развиващите се компании в Централна и Източна Европа Remix се запали на 15 юли.

Пожарът беше овладян и нямаше пострадали благодарение на  пожарната. В помещенията към момента на инцидента са били около 25 служители на фирмата, но те са се евакуирали изключително организирано. Според очевидци пожарът е възникнал на 7 метра височина, където няма достъп “човешка ръка”. Пожарната е била на мястото 6-7 минути след подадения сигнал.

Миналата година Remix бе определена от Ernst & Young за една от най-бързо развиващите се компании в Централна и Източна Европа.

“Искам да благодаря на нашите лоялни клиенти и служители, които ни подкрепиха в този тежък момент”, бяха първите думи на Любомир Кленов, собственик на Remix, в отговор на въпрос за щетите от пожара на 15 юли в Казичене, при който беше унищожена голяма част от стоката на компанията за продажба онлайн на дрехи втора употреба. “Инцидентът ще ни забави, но няма да ни затвори”, допълва той.

По предварителни оценки щетите възлизат на около 9 млн. лв., но с помощта на чуждестранните си партньори – австрийската инвестиционна компания Mezzanine Management, компанията е готова да инвестира нови около 4 млн. лв., за да възстанови дейността си.

“Според плановете ни трябваше удвоим приходите от миналата година. Въпреки инцидента смятаме, че ще успеем да постигнем ръст от 50%. След около месец ще възстановим напълно работния процес на всички 7 пазара, а до броени дни ще стартираме отново продажбите на сайта”, каза Кленов.

Голяма част от клиентите, които са платили онлайн и не са получили своите поръчки, не желаят да им бъдат възстановени парите, а предпочитат да ги запазят във виртуалния си портфейл за бъдещи покупки след рестарта на сайта. А на почти 100% от всички останали парите вече са възстановени.

Remix стартира и нова кампания, насочена към клиентите, която ще улесни и набавянето на дрехи за онлайн продажбите. В нея ще може да се включи всеки, който има ненужни, но запазени дрехи в гардероба си. Те може да бъдат предадени на Remix. Компанията ги обработва и продава. А след това част от сумата се връща на техния притежател. Инициативата вече е достъпна на сайта remixshop.com.

Бързата реакция и създаването на мигновен план за действие на българската компания се дължат на уникалното бизнес ноу-хау, което ще ги изправи отново на крака. “Точно заради стотиците хиляди доволни клиенти, които ни оказват изключителна подкрепа в тези трудни дни, ние ще започнем продажбите си само след няколко дни”, категоричен е Кленов.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.