SHARE

 

Здравейте, Благоевград!

Така започнаха наградите на БГ радио 2018. С водещ (пак) Рафи. Същите сценаристи от типа „Той, Рафи, квото и да каже, все ще е смешно, карай нататък“. Основна сцена, сцена с номинираните и много публика на площада в Благоевград.
Преди началото „4 Меджик“ изпяха „ВечерАй Радо“, може би единственото конвертируемо БГ парче за миналата година.

Две Михаели дават награда за дебют. И двете са по крака, като с по-дългите е Филева.
Тук номинирани са Папи Ханс и още четирима, които ще срещнете само във вибокса, и то ако много се заровите дълбоко в някой хард БГ канал.
Очаквано печели Папи Ханс, взима наградата, която му тежи, и ни заплашва с нова песен. Но ние сме безстрашни като Кобра и продължаваме напред.

Излиза да пее Жената-котка, но без маската на главата. Има и рубенсов балет, който се джаска като за последно. Не разпознаваме певицата и докато се чудим дали е Дара или Тита на сцената изскачат Павел и Венци Венц, представят я и разбираме, че е Ева Пармакова. Заплашват ни с песен с име „Хавана“, дори я запяват, като римуват „Хавана“ с „Бони и Клайд сами зад волана“.

Излизат Вальо Михов и Люси Иларионов. Защо единият не гледа мачове, а другият не мята салфетки в сепаре не става ясно, но стават ясни номинираните в категория БГ група:

– БТР
– Скандау
– Дийп Зоун
– Остава
– Стефан Вълдобрев с обичайните заподозрени

Печели Скандау, а толкова стискахме палци за БТР. Нищо, догодина. Единият от Скандау казва, че нямат фенове, а имат армия. Усеща се, че войната чука на вратата.

Пее Любо. А който пее, награда взима (не е задължително точно в този ред).
Рафи го удря на молби, да си купуваме БГ музика. Тъжен е, тъжни сме и ние, щото не можем да му помогнем.

Да дават награда за БГ дует/трио излизат Алекс и Даниел Петканови. Единият е излишен (Милене, прибери си го бе!).

– Криско и Павел и Венци Венц
– Алекс и Влади
– Павел и Венци Венц
– Авеню
– Павел и Венци Венц и Михаела Филева

Голямо напрежение тук, изненадващо печелят Павел и Венци Венц без никой. А можеше вместо Алекс и Влади да сложат Павел без Венци Венц, а на мястото на Авеню да е Венци Венц без Павел. Можеше, но не са се сетили. Но както каза Шматко: „Най-трудното нещо в шоубизнеса е да кажеш на баща си, че ти си Венци Венц“.

Пак продължаваме напред с Поли Генова, която пее китка от английски и български песни на Поли Генова. Не, няма да се уплашим, дори онзи балет, който кара македонците да застават под рамките на вратите си, няма да ни уплаши.

Излиза Рафи на токчета. Не става ясно защо, но награда за посланик на БГ музиката взимат „Мистерията на българските гласове“. Двайсетина момичета с носии излизат на сцената. Пеят красиво. Тук мълчим и свеждаме глави въпреки аранжимента.

Следва награда за БГ албум. Нека видим кой е издал албум тази година.

– Любо
– Дийп Зоун
– Дичо
– Ритон
– Ангел Ковачев (да не се бърка с Кънчев)

Печели Любо (казах ли ви по-горе нещо, бе).

Рафи представя друга жена-котка, пак с цяло трико, но с други мотиви. Пак е без маска на лицето и пак не я познаваме, но май е Дара. Онзи балет, който обикновено седи на шведската маса, е станал за малко, за да се поджаска пак.

Рафи пак ни плаши какво предстои. Излиза Тото. Пее и дори танцува с лявата ръка, понеже дясната е заета с микрофон, досуш като Еминем. Хоп, изскача вторият, но понеже не е печелил ТВ формат, не му знаем името. Може би е Лотто. Или Лото Лот. Както и да е, продължаваме напред. Армията аплодира.

Саня и Гала дават награда за БГ изпълнител.

– Графа
– Криско
– 100 Кила
– Миро
– Любо

Криско печели и благодари от стената на запис, явно има участие на Слънчака, щото сирене в магазина срещу статуетка не дават, нали.

Хоп, изненада! Рафи пее и танцува с двама лешпери с бели хавлиени чорапи, кецове и 3/4 дънкови гащи. Доста са поокрали Етиен Леви в хореографията. А може и самият той да им е хореограф.

Любо и Димо дават награда за БГ изпълнителка.

– Дара
– Тита
– Михаела Филева
– Михаела Маринова
– Поли Генова

Печели Дара. Тя излиза на сцената с червени латексови ръкавици над лактите, взети назаем от реквизита на евтин филм на ужасите, в който злодей вади малките на Годзила от утробата ѝ с тях.

Пее Ирина Флорин с огромна зелена рокля, под която могат да се скрият Рафи с цялата му рода. Балерините са в контражур и не става ясно онези ли са (тук проверяваме за сеизмичната активност в региона по това време).

Пак Рафи и пак мъка (къде си, бе, Део). Шефовете на радиото дават награда за град вдъхновител. С огромна за всички изненада я печели Благоевград (явно не им взимат наем и изхранват балета). Взима я кметът и казва, че догодина пак ще са домакин. Поне в тази категория няма да има изненади значи.

Стенли пее. Търсим Ирра, щото сякаш е нейно парче, но нея я няма. Но вниманието тук е насочено към Фънки, който е облечен и гримиран като чичо Фестър от „Семейство Адамс“ и свири на гигантска балалайка. Макар че като се замисля, може и чичо Фестър да имитира Фънки, то в днешно време не се знае вече кой от кого краде.

Нина Николина и Жоро Тошев дават награда за текст. Печели Вида Пиронкова с текста на кахърната песен на Миро „Гълъбо“.

Пее Михаела, дето не е Филева. С хубава рокля е, може да спечели всеки конкурс за Мис Абитуриентски бал, дори онзи, най-завързания, в Димитровград. Балетът също е там. Явно храната зад сцената е свършила.

Михаела, този път вече Филева, запява. Мисля, че е първата, която пее на живо до момента. Балетът излезна пак. Дръжте осветлението по сцената!

Следва наградата, която всяко уважаващо се радио дава – за клип! Печели я Васил Стефанов за „Гълъбо“ на Миро. Риспект! Дано го въртят повече по радиото тоя награден клип.

После излиза Васил Найденов в ролята на императора. Васил Найденов е нещо като Бог, но с по-гъзарски очила. Изпява „Телефонна любов“ и дава почетната награда на внучката на Тончо Русев.

Следва наградата за песен на 2017

– Няма такава жена на 100 кила
– Мафия на Скандау
– Недей на Дара
– Гълъбо на Миро
– Герой на Криско и Павел и Венци Венц

Победител е Миро, който е с нещо като горница на анцуг, има тъмни очила и златен ланец. Смееш ли да не дадеш награда на човек с подобен стайлинг.

Излиза Рут и пее. Балетът е по японски кимона. Явно са опукали и сушито от кетъринга.

Награда за БГ вдъхновител на името на Ана-Мария Тонкова. Печели я Ахат. Звезди благодари. После пеят „Черната овца“.

Тук всичко свършва, но догодина пак ще има Ритон и БТР, да се надяваме с награди, че вече не се търпи.
Голямата изненада тази година беше липсата на Графа. Ама така е, като не им пее, няма и награда. А може би онзи склад, специално нает за наградите му, вече се е препълнил и не му се наема по-голям. Айде!

*Всичко, което не ви хареса, е жалък хейт, инспириран от авторовата мъка, че не е печелил никаква музикална (и балетна) награда, дори на пионерски лагер в Сунгурларе.

Текстът е препубликуван от фейсбук профила на автора. 

SHARE