SHARE

Барак Обама реагира на последните коментари на Доналд Тръмп, след като републиканският кандидат за президент нападна мюсюлманско семейство, което е изгубило сина си във войната в Ирак и неподготвен каза, че „Путин няма да стъпи в Украйна“, пропускайки факта, че Русия вече анексира Крим.

Да, мисля, че републиканският кандидат не е подготвен да бъде президент. Така казах и миналата седмица и той продължава да затвържава думите ми.

Мисълта, че той ще атакува семейство със златна звезда, което е направило такава изключителна жертва в името на страната ни.

Фактът, че няма основни познания по ключови въпроси – за Европа, Близкия изток, Азия – значи, че е болезненено неподготвен за тази работа.

И това не е просто моето мнение. Мисля, че са интересни и многократните осъдителни слова от водещи републиканци – включително от председателя на Камарата на представителите, лидера на мнозинството в Сената и изтъкнати републиканци като Джон Маккейн.

И има въпрос, който мисля, че те трябва да си зададат. Ако непрестанно трябва да казвате, че строго осъждате това, което той е казал, защо още го подрепяте? Какво говори това за партията ви, че той ви е знаменосеца?

Това не е случаят, в който имаш епизодичен гаф. Това е ежедневно, ежеседмично и те трябва да се дистанцират от изявленията, които той прави. Трябва да има момент, в който да кажеш: “Това не е някой, който мога да подкрепя за президент на САЩ дори да е член на партията ми.”