SHARE

„Управляващите не са наясно какво всъщност се случва сред хората от народа. Няма реализация, няма подпомагане на умните и интелигентни хора. Децата не искат да учат и да се развиват. Още от малки те развиват чувства като гняв, ревност, завист, критикуват, обиждат…“

Децата на България отговарят на Национален Юрочайлд форум и децата от „Мегафон“ по повод евроизборите

Във връзка с европейските избори през месец април рапортьорите на Национален Юрочайлд форум и децата от „Мегафон“ изразиха мнението си и се допитаха до техни връстници по темата: „Европейски избори – какво искат да кажат децата на новите евродепутати?“.

В допитването се включиха 51 деца, 27 момчета и 24 момичета, на възраст между 12 и 18 години. Те изразиха мнението си по два въпроса: „Представи си, че говориш на новите евродепутати и че те искат да чуят какви според теб са най-важните проблеми на децата в България в момента. Кои проблеми би посочил/а?“; “Имаш възможност да отправиш послание към новите евродепутати и да им кажеш всичко, което поискаш. Какво послание би отправил/а?”.

Като най-важни в България децата посочват проблемите, свързани с образованието, средата на живот, бедността и насилието над деца.

Вижте още тук.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.