SHARE

„Някой изненадан от поредния пример за деградация на държавността, на нравите и нраlствеността в България. Именно в деня на смъртта му 18 юли 1895 година, рождената дата на Апостола, пак посягат върху Стамболов, Каблешковq защото всички възрожденци са трън в очите на предателите на Родината. Нали не си мислите, че това са роми?

Това е политическа поръчка, която цели да допълни линията на обсебване на наследството на Стамболов от „библиотекари“ и прочие русофили с линия на разрушение.

На тези изроди им трябва Стамболов да бъде изваден, изчистен от паметта на българина. Прекалено стърчи, силно вдъхновява.

Затова предлагам, както набрахме инерция и посока с паметниците на горяните и на генерал Колев да съберем пари и възстановим разрушеното, за да покажем, че няма да успеят. Това са същите защитници на паметника на съветската армия, на чуждопоклонниците и изменниците на родината, наследниците на поръчителите на неговото убийство.
До няколко часа ще дам повече подробности. Трябва отделна инициатива и отделна партида, защото отчетността е по Левски.

И да знаят, колкото пъти го разрушат, толкова пъти ще го възстановяваме.“

Илиян Василев

Днес, 18 юли 2018 г., вандали са разбили паметника на Стефан Стамболов и откраднали бронзовия бюст, както и гроба на Каблешкови, съобщи сайтът Faktor. 

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.