От редакцията

От редакцията

SHARE

Уважаеми читатели,

На този линк вчера стоеше дневният ни „Цитат“, на който имаше снимка на Иво Христов с цитат на руски от Иво Христов. Въпреки че всичко изглежда наред, в него имаше грешка, за която сме длъжни да се извиним.

Екипът на „Терминал 3“ поднася извиненията си на Иво Христов, началник на кабинета на Румен Радев, чиято снимка илюстрираше цитат на руски език от професора, юриста и социолог Иво Христов от филма на проправителствената руска телевизия „Россия 24“ „Братушки Болгария“. Иво Христов, началникът на кабинета на Радев, също говори в този филм, но неговият цитат е друг.

И при двата цитата сме запазили автентичния изказ на интервюираните лица, тъй като той отразява тяхното ниво на владеене на руския език.

ihristov1
Истинският цитат на началника на кабинета на Румен Радев от филма „Братушки Болгария“

Това не променя грешката ни, а същността на подобни ленти и дали те са част от широко открития пропаганден фронт на Русия в България, ще оставим за друга дискусия.

Екипът на „Терминал 3“ поднася извиненията си на Иво Христов, професор, юрист и социолог, чиито думи от филма на проправителствената руска телевизия „Россия 24“ „Братушки Болгария“ бяха погрешно илюстрирани със снимката на Иво Христов, началник на кабинета на Румен Радев.

ihristov2
Коригираният цитат от вчера със снимка на неговия истински автор – юриста и социолог Иво Христов

Поднасяме извинение и към вас, читателите, за това, че сме ви въвели в заблуда. Ще продължим да следим важните новини такива, каквито са. Не можем да обещаем, че ще сме безгрешни, защото, който не работи, той не греши. Но когато допуснем грешки, ще ги поправяме адекватно, навреме и ще се извиняваме, защото такъв е животът.

Публикуваме и двата цитата с необходимите поправки.

Редакцията на Terminal3.bg

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.