SHARE

Няколко седмици преди решаващия референдум в Македония се засилват опитите на путинския режим да възпрепятства присъединяването на страната към НАТО и ЕС.

У нас под прицела на путинофилите е Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония.

По време на първото синьо правителство България призна първа в света Македония, и то с конституционното й име, а по време на второто й оказа решаваща помощ по време на кризата в Косово, с което и в двата случая даде ясен знак на света за европейския си и атлантически избор и осуети всякакви спекулации за избухване на нова балканска война. Истината за общата ни история няма да излезе никога наяве, ако се съхрани образът на България като враг на македонците, създаден по време на югославския период, а именно това целят путинофилите, наденали бутафорните доспехи на суперпатриоти.

От ГЕРБ не чуваме ясно потвърждение на българската подкрепа за договора, и то в момент, когато лидери на свободния свят се изреждат да посещават Скопие в знак на солидарност с историческия избор на страната.

Сега е моментът българското правителство и българският президент, всички национално отговорни политически партии ясно и високо да заявят своята подкрепа за бъдещето на Македония в НАТО и в Европейския съюз, което би стабилизирало Балканите и е от жизненоважен национален интерес за България.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.