Цитат: Теодора Генчовска

Цитат: Теодора Генчовска

SHARE

Външният министър на Украина Дмитри Кулеба е на посещение в България и има срещи с Теодора Генчовска и Кирил Петков.“Наясно съм с ролята на Русия в историята на България“, каза Кулеба и направи важно уточнение: „Исторически Русия е направила някои неща, които оставят емоции в съзнанието на хората, но това не е Русия, която заслужава съчувствие и разбиране. Надявам се, че ще дойде по-скоро денят, когато мирът в района на Черно море ще се възстанови, ще се върнем към културата и туризма и все повече украинци ще посещават България като туристи, а не като бежанци“. 

А ние, в лицето на нашия външен министър му отговорихме (надяваме се някой някога да изясни дали тези милион и половина от БЧК са всъщност от дарения на българските граждани, защото БЧК така прави дарения и дали тези 185 000 евро, дарени от МВнР са всъщност дарените от държавата средства):

“България е малка държава. Подпомагаме хуманитарно Украйна, с каквото можем. До момента БЧК са оказали помощ в размер на
1,5 млн. евро. МВнР е дарило 185 000 евро.”

Истината е, че България не е малка държава. Това е порпагандна опорка, вменявания ни от “големия брат” във времената на най-силната съветска пропаганда и отдавна трябваше да е отишла в коша, също както самия комунистически строй. Изказването й ни дава повод да припомним текста на един от основателите на нашата медия – Никола Пенев от 8 април 2016 г.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.