SHARE

Цветан Цветанов има нов апартамент, който заема цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, съобщава „Свободна Европа“, като се позовава на документи, с които разполага.

Става ясно, че новата придобивка на зам.-председателя на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на партията е 240 кв.м. и има собствен ВИП асансьор, който от двойния му гараж влиза директно в апартамента.

Сделката е сключена през изминалата 2018 г., като Цветанов е прехвърлил на фирмата-строител два от своите стари апартаменти. „Сделката поражда редица въпроси, пише авторът на материала Полина Паунова, като най-смущаващият от тях е как квадратният метър в лускозната сграда излиза на семейство Цветанови едва 627 евро, при положение че цените там започват от 2600 евро на кв. м, “

Медията е отправила писмено този въпрос към лидера на ГЕРБ в НС, но не е получила отговор. За сметка на това се потвърди автентичността на документите, с които тя разполага.

От тях става ясно, че апартаментът на Цветанов се намира в наградената през 2017 г. „Сграда на годината“. Това е кооперация на фирма „Артекс“ на име „Летера“, известна още като „Къщата на буквите“ в столичния квартал „Изток“, на улица „Латинка“.

Преди време „Терминал 3“ ви разказа за други скандални имотни сделки – тези на зам.-председателя на Комисията за защита от дискриминация и ноторно известен бивш зам.-министър на правосъдието в правителството на Орешарски – Сабрие Сапунджиева. Как те имат общо с тази на Цветан Цветанов? “Перлата в короната“ от недвижимите имоти на Сабрие и съпруга й Ибрахим е този, придобит на 21 юли 2010 година от малката им дъщеря Мериям Сапунджиева (по това време на 17 години!) чрез покупко-продажба отново от “Артекс Инженеринг” АД. Става дума за ателие № 9, с площ 116.60 м2, гр. София, в кв. “Изток”, на ул. “Тинтява” № 13А. Сградата е луксозно изпълнение, има и портиер. Платената сума за придобивката е 95 000 лева. “Терминал 3” разполага с копия от нотариалните актове за закупуване на съседните (идентични по квадратура) апартаменти. Те са продадени от инвеститора на цени от около 2000 евро на м2 без включено в тази цена ДДС. В този апартамент всъщност и до днес живеят Сапунджиеви – майката Сабрие, бащата Ибрахим (Емил). Ателието и днес струва не по-малко от 450 000 лева. Как е придобит от Мериям Сапунджиева, когато тя е едва на 17 години, остава загадка. Или пък не.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.