SHARE

За една година държавата дава на партиите 35,6 милиона лева под формата на държавни субсидии.

Референдумът и гражданите решиха да накажат партиите и да им намалят сумата над десет пъти. Какво ще направят партиите с 3 милиона лева на година и дали ще върнат взетите пари досега са въпроси, които не вълнуват никого. Защото:
а) Нищо няма да направят с 3 млн. лв.
б) Няма да върнат стотиците милиони.

По проста сметка излиза, че всеки един от нас дава по 1 стотинка на ден на партиите. Но скоро и толкова няма да им даваме, но да не ги мислим, все ще се намери КОЙ да им даде.

Сега друга подобна сума, за която референдум няма, няма и дебат.

36 960 000 лв.

Това е гласуваният от НС бюджет на НСО за 2017 г. Същото това НСО, което пази за наша сметка Делян Пеевски и Ахмед Доган. Ще кажете, че сигурно има голяма опасност за живота им и сигурно е имало комисия, която компетентно да е решила охраната им, която на година по някои сметки излиза над 2 млн. лева.

Ще кажете и ще познаете, комисия има и тя е съставена от:
Главния секретар на МВР
Председателя на ДАНС
Началника на НСО.

Сега си спомнете как охраната от НСО на Лютви Местан падна в деня, в който вече не беше шеф на ДПС, и може и да ви светне една силна червена лампа КОЙ командва НСО.

Какво искам да ви кажа с всички тези сметки. Че скоро, много скоро всички партии ще получават толкова пари, колкото струва охраната на Пеевски и Доган.

Но затова референдум няма. Няма и да има. Защото всички ги е страх от КОЙ. И от охраната му, която по закон може да бие и бременни жени или да убива протестиращи.

* Повече за влиянието на КОЙ в службите за сигурност и в частност на НСО можете да прочетете в текста „КОЙ управлява българските служби за сигурност“