SHARE

В разгара на предизборната кампания за президент на Франция един от водещите кандидати, независимият Еманюел Макрон, сподели интересни подробности за страстта си към виното.

По-чувствителен към чара на червеното вино, отколкото към свежестта на розето, той признава, че харесва и някои бели вина. „Ако поискате да избера тип вино, споделя Еманюел Макрон в интервю за Terre de Vin и Sud Ouest, бих се спрял на червеното.“ Въпреки предпочитанията му към вината от Бордо признава, че се наслаждава все повече на вината от Югоизточна Франция, като тези от Бандол или дори от Корсика, които според него стават все по-добри. Като повечето французи Еманюел Макрон обича да пие вино с яденето. „Поне по една чаша на обяд и с вечерята. Оставам верен на философията, че то е антиоксидант“, признава бившият министър на икономиката, за когото виното е „френската душа“. И добавя: „едно ядене без вино е малко тъжно“.

В интервюто кандидатът за Елисейския дворец разказва и за плановете си да стимулира винарския сектор. Ако бъде избран, Макрон смята да подпомогне износа. Като пример той дава чилийците, които са успели да договорят отмяна на митническите такси за китайския пазар. Според Еманюел Макрон развитието на био винарския сектор е задължително, защото пестицидите повдигат сериозни въпроси, а земеделските производители са най-силно засегнати. Отговорът на пестицидите обаче не минава единствено през биологичното производство, а и през иновациите, убеден е кандидатът за президент на Франция Еманюел Макрон.

Независимият кандидат за президент Макрон е сочен като най-вероятния победител на втория тур на изборите, където негов съперник се очаква да бъде крайнодясната Марин льо Пен.

Препубликуваме статията от сайта на DiVino с тяхно разрешение. Заглавието и акцентите са на редакцията на „Терминал 3“.