SHARE

Директорът на ФБР Джеймс Коуми потвърди, че бюрото води разследване за връзките на Русия с членове от предизборния щаб на Доналд Тръмп, включително за сътрудничество между кампанията на кандидата и Кремъл по време на изборите през 2016 г.

Коуми заяви, че не може да сподели голяма част от информацията, тъй като тя е засекретена.


Днес директорът на ФБР е на изслушване пред Комисията по разузнаването в Камарата на представителите. Това е само началото на разследванията на американския Конгес, които започнаха след като службите за сигурност в САЩ обявиха подозрения, че Русия е поръчала хакването на имейлите на Демократическата партия и на кампанията на Хилъри Клинтън – скандал, който те считат е наклонил везните в полза на Доналд Тръмп.

В началото на годината американските служби за сигурност – ЦРУ, ФБР и Агенцията по национална сигурност – публикуваха доклад за намесата на Русия в президентските избори в САЩ. В доклада директно се заявява, че “Путин и руското правителство са искали да помогнат на шансовете за победа на избрания президент Доналд Тръмп”.  Повече за доклада на службите може да прочетете тук.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.