SHARE

През новата седмица отново видяхме какво значи Америка да е велика отново. Ето как се прави:

  • Твърди, че протестите срещу него са организирани от “професионални анархисти, престъпници и платени протестиращи”.
  • Засили атаките срещу съдебната система. В многократни туитове настоя, че съдиите едва ли не помагат на терористите и че федералният съдия, отменил забраната за влизане в САЩ на хора от седем мюсюлмански държави, е действал по политически подбуди. Президентът продължава да не разбира разделението на властите и задвижва гигантско по размерите си представление „ние ги хващаме, те ги пускат“.
  • Обяви, че всички социологически проучвания, които показват неодобрение към него са FAKE NEWS.
  • В леко несвързан туит опита да каже, че няма нищо общо с Путин, незнайно защо обяснявайки, че Обама е направил сделка с Иран („номер едно терор“).
  • Чрез личния и президентския си туитър профил атакува търговската верига „Нордстром“ заради решението й да прекрати продажбата нa продуктите на дъщеря му Иванка. В последващия скандал три ключови лица от екипа му намериха начин да кажат, че е „нормално един баща да защитава дъщеря си“ и да се похвалят че са си напазарували от Иванка. Америка започва силно да прилича на Узбекистан.
  • Назначава за образователен министър човек, който не знае основите на образователната система, но семейството ѝ е един от големите дарители на републиканците. В сената дискусията е прекъсната по средата, а на опозицията се отнема правото на дума.
  • Апелативният съд потвърждава, че забраната за влизане на граждани от седем държави е незаконна. В гнева си Тръмп туитва „ЩЕ СЕ ВИДИМ В СЪДА“, явно забравил, че именно съдът е взел решението.

Вие продължавайте да го обсъждате в дълбочина, да го рационализирате и да уважавате волята на НАРОДА.

Вижте първата част на „Хрониките на Тръмп“ тук.

SHARE
Доктор по математика от Станфордския университет.