SHARE

Утре са поредните избори за най-представителната длъжност в държавата ни. За съжаление изборът ни не е от представителни и интелигентни личности, а е сведен до сбирщина от дребни слабоумни тарикати, партийни парашутисти, кариеристи и хора, дето не биха издържали на интервю и в „Макдоналдс“.

Това са първите избори, откакто е създадена партия ГЕРБ, на които няма да гласувам за тях или техен представител. Причините са много. Борисов до такава степен си повярва, до такава степен изнагля, че забрави как трепереше в кабинета си и в дома си в Банкя след аферата „Костинброд“. Забрави как вече щеше да търка наровете в Софийския затвор, ако не бяхме ние, обикновените хора, които излязоха срещу Пеевски и Орешарски. Забрави много неща – забрави, че много хора му повярваха, въпреки че не го харесваха и видяха в него единствената алтернатива.

Този човек съвсем еднолично и съвсем идиотски прееба изборите, издигайки за кандидат безлична лелка с провинциален манталитет само и само да докаже на себе си, че и теле да посочи за кандидат-президент, то ще спечели. Да, така е. Само че аз искам да му покажем, че масата не сме овци, които гласуват по команда.

Радвам се да видя, че многото ми приятели, с които съм бил заедно по площадите, с които заедно сме се надявали, че ГЕРБ са надеждата ни за по-добър живот, за скъсване с комунистическото ни минало и олигархията, мислят като мен. Да, Цецка ще е президент, но това не ни пречи да покажем на все по-изнагляващите управляващи, че номерата им не може вечно да минават.

Смятайки, че Цачева е най-достойният кандидат, Борисов буквално се изплю в лицето и на избирателите си, и на съпартийците си. Жал ми е за достойните хора в тази партия, доста от тях вече напуснаха. Жал ми е и за всички нас, че допускаме с бездействието си да ни мачкат и ебават. Защото единственото нещо, което е нужно, е хората, отишли на чалга концерта на Слави, да обградят две вечери парламента и всичко ще приключи. И така всеки път, докато властта не осъзнае, че тя е наш слуга, а не ние неин…

При евентуален балотаж между Цачева и Радев ще си прегриза гърлото, но ще гласувам за Радев, защото не мога да приема, че някой може 5 г. да ме изнудва с фразата – „Ако не сме ние, ще са комунистите“, и в същото време да вкарва държавата все повече в блатото.

* Коментарът е публикуван първоначално във Фейсбук, публикуваме с минимални редакции.

** Заглавието е на редакцията.

SHARE