SHARE

В отворено писмо Елисавета Панова призова премиерът Борисов да разпореди на вътрешния министър проверка относно проверките на полицаите и снемането на лични данни от протестиращите срещу Гешев днес. Публикуваме го без редакторска намеса:

Г-н Борисов,

Обръща се към Вас една „хулиганка“  според Вас и обслужващата Ви пропагандна машина, която на всичкото отгоре е и майка. Днес, 25.07.2019 г., по време на протест пред сградата на ВСС, служител на МВР е изискал документ за самоличност от 20-годишния ми син и си е записал личните му данни. Преди това е трябвало да отговори къде отива: на протест или на работа. Отговорът е бил: на протест. Опитът ми с Вас и Вашия приятел, главния прокурор Сотир Цацаров, ме научи, че трябва да реагирам незабавно, за да не допусна синът ми един ден да се изненада като майка си от „криминалното си досие“.

Елисавета Панова осъди “Телеграф медия” за обида и клевета

Призовавам Ви публично да разпоредите проверка на вътрешния министър за случилото се и да дадете публично отговор на въпроса, тъй като в този тефтер не са записани личните данни само на моя син, но и на други свободни хора, отишли да изразят гражданската си позиция срещу поредното безобразие във върховете на властта.

Бих искала да използвам и възможността да Ви помоля, отново публично, да разпоредите проверка на Вашия пресцентър и конкретно на неговия ръководител относно упражняването  на противозаконни действия, а именно: изпращане на удостоверението ми за граждански брак до медии, без да бъдат заличени личните ми данни. Убедена съм, че ако бяхте информиран за незаконната дейност на Вашия пресцентър, щяхте да сезирате незабавно компетентните органи, виновните да понесат отговорност и по този начин да осигурите превенция срещу бъдещи посегателства в много по-голям мащаб на личните данни.

Премиерът организира пуч на председателя на ВКС Лозан Панов

Уверена съм, че като един мъдър държавник Вие ще приложите цялата строгост на закона към хората, позволили си да злоупотребят със своите правомощия.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.