SHARE

Всяка публична изява на британския кралски род е част от добре изготвена стратегия. И не е случайно, че много от снимките на принц Уилям с Кейт Мидълтън напомнят на тези на баща му, британския престолонаследник Чарлз, с неговата първа съпруга, принцеса Даяна – облекло, стойка, изражение, дори снимките на малкия Джордж напомнят на тези на неговия баща на невръстна възраст.

Tim Graham/Getty Images, Chris Jackson/Getty Images

Принц Чарлз и тогавашната му годеница Даяна пред Бъкингамския дворец на 24 февруари 1981 г. И отдясно принц Уилям и Кейт Мидълтън при обявяването на своя годеж на 16 ноември 2010 г.

AFP,Peter Macdiarmid/Getty Images

Целувката при сватбата на двете кралски двойки, съответно на 19 юли 1981 и 29 април 2011, и двете направени на балкона на Бъкингамския дворец.

Tim Graham/Getty Images,Christopher Furlong/Getty Images
Anwar Hussein/Getty Images

Чарлз и Даяна при раждането на принц Уилям на 22 юли 1982 г. и херцогът и херцогинята на Кеймбридж при раждането на Джордж на 23 юли 2013 г. И двете деца са родени в болницата ,,“Св. Мери“, крило „Линдън“, пред чийто вход са заснети и снимките.

Anwar Hussein/Getty Images, Chris Jackson/Getty Images

Принц Уилям напуска болница „Св. Мери“, след като е посетил новородения си брат Хари на 16 септември 1984 г. И отдясно – принц Джордж, отправящ се към църквата „Св. Мери Магдалена“ при покръстването на сестра си принцеса Шарлот на 5 юли 2015 г.

Anwar HusseinGetty Images, Max Mumby/Indigo/Getty Images

Принц Чарлз със сина си по време на военния парад в Обединеното кралство на 16 юни 1984 г. И принц Уилям със сина си по време на военния парад на 13 юни 2015 г. И двете снимки са заснети на балкона на Бъкингамския дворец.

Tim Graham/Getty Images, Money Sharma/AFP/Getty Images

Принцеса Даяна пред Тадж Махал, Индия, на 11 февруари 1992 г. и херцогът и херцогинята на Кеймбридж на същото място на 16 април 2016 г.

Британската династия е символ на постоянство, устойчивост, благородство и тези послания се предават дори в най-дребните елементи.

*Статията е основана на материал на Сара Бегли и Андрю Катс за сп. Time

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.