SHARE

На първо място трябва да е гьонсурат*. Трябва да може да се колаборира с всяка една политическа сила, гражданско сдружение, трудов колектив или отделен гражданин, който ще помогне на партията-столетница да се докопа до власт.

Трябва силно да люби Русия, Кремъл и в частност другаря Путин. Трябва да иска свалянето на ембаргото наложено на Русия. Трябва да иска безвизов режим за руските туристи, както и всякакви други улеснения за тях, защото сме братя. Трябва да обича силно руския мирен атом, руския мирен газ и в частност „Южен поток“, петрол и всичко друго с мирис на рубли, които лесно могат да се трансформират в евро, защото за съжаление сме в Европа, а разходите нарастват с всяка изминала година.

Трябва да повтаря като папагал, че комунизъм в България никога не е имало, че ние сме социалисти, които мислят за онеправданите, бедните и унизените, като в същото време се оригва на черен хайвер и руска водка. Да употребява „социална държава“ и „социален мир“ във всяко изречение, защото сме социалисти. Да признава с половин уста, че БСП е допускала грешки, но хубавите неща останали след нея са повече. Да не ги изрежда (хубавите), за да оставя в слушателите чувство на загадъчност и мистика, а не защото ги няма и списъкът ще е доста къс. Не! За лошите да не се говори изобщо, освен когато трябва да се разгроми прекия конкурент за председателското място.

Всички, които споменават за тъмната страна на БСП да бъдат обявявани за фашисти, юдео-масони, соросоиди и анти-българи, които мразят Русия, която ни е освободила няколко пъти и в никакъв случай не ни е заробвала след това. Да може да се целува с председател на друга партия от същия пол на публични места пред „спонтанно“ събрала се публика от няколко хиляди поддръжници на най-демократичната и мирна партия. Да може да носи цветя, венци и да пуска сълзи пред паметници на войници, окупирали и съсипали страната. Да изглежда винаги загрижен за проблемите на хората и да обещава, че ако спечелят изборите проблеми няма да има и всичко ще е цветя, рози и грижа за бедните, каквито се очакват много бързо да станат всички след като на власт е в БСП.

Да се казва Корнелия или Михаил, или Сергей поради липса на Георги, който да е Димитров.

Всъщност няма никакво значение как се казва. Важното е тези отзад да са непокътнати, или в най-лошия случай да бъдат изпратени в Брюксел. А сега е време да честитим победата на новия председател на най-добрата и най-мирната партия! Ние носим цветя и позорно мълчим!

*Нахален, дебелокож човек, който не изпитва чувство на неудобство, притеснение или вина, в каквато и ситуация да се намира.