SHARE

Най-големият финансов експерт в държавата (според постигнатите резултати) е избиран през годините за всичко (шеф на пристанище, зам.-министър, депутат, евродепутат, шеф на ДАНС), за което се е кандидатирал досега, но няма 40 години и не може да се кандидатира за президент. На следващите избори след 5 години това вече няма да е така и ще можем да си го изберем, защото ще е на 41 и ще е още по-успял.
peevski-2Най-влиятелният политик в България живее в боянски сараи и не му се занимава да се кандидатира за каквото и да било, понеже той и сега е всичко, което пожелае. А тези, които избираме, имат честта да хранят пауните в двора му с хляб. Бял.
image_5228916_128

Срещу Народното събрание има клуб, който се казва „Резидѐнс“. В тълковния речник на думите в българския език „резидѐнт“ е:

1. Дипломатически представител с по-малък ранг от посланик.
2. Таен ръководител на шпионска организация в чужда държава.

9-residence-club_1_1024x768xrНа паркинга пред клуба никога не са забелязвани дипломатически автомобили, значи вариант едно отпада. Остава ни вариант две, но в случая резидентите не са тайни и държавата, която управляват, не е чужда, а отдавна е тяхна.
Въпросът с това какво точно правят онези другите в Народното събрание остава да виси като дамоклев меч.

Най-голямата компания в страната се казва „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД. За последните седем години не е плащала и 1 лев данък печалба, защото загубата ѝ е почти 1,8 милиарда лева.
lukoijl-neftohim-moje-da-ostane-bez-licenz-za-proizvodstvo-na-goriva-13175

Дали плува корабче в окото ми, как мислите?

Най-титулуваният банкер в държавата (4 пъти банкер на годината, Мистър Икономика и т.н.) живее в Белград и е под домашен арест. За всичките злини в живота си в момента обвинява бившите си „съдружници“, като редовно публикува в блог недомлъвки, а понякога и по-тежки обвинения, от които не следва нищо, защото вече никой не му вярва. Най-вече прокуратурата.cvetan-vasilev-sasho-dikov

 

Най-избираният премиер на България е автор на репликата: „Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме“. Добре че не случихме на някой интелигентен, голям късмет, казвам ви!

minyorite-1

Много често най-патриотичните партии в страната развяват руски знамена, а на митингите си тъпчат или направо изгарят знамена на ЕС, съюз, в който България е пълноправен член и реално има функционираща икономика благодарение на това си членство. Според данните на БНБ българските граждани, живеещи извън страната, са изпратили на близките си тук около милиард лева. Най-много, близо 200 милиона лева, са изпратили българи от Съединените щати. Испания и Гърция също остават сред страните, където са емигрирали най-много българи и съответно изпращат най-много пари у нас. За Русия, неизвестно защо, данни няма, може би защото оттам изпращат рубли. Или май по-скоро взимат. Напоследък имат да взимат 620 млн. евро при иск за 1,2 млрд. за една котка в чувал. И ние ще ѝ ги платим, разбира се, не само ние, а и децата и внуците ни. А тези, които са подписвали договора ли? Е, точно те горят знамената на ЕС днес. Има логика, има.

2111181881
България заема 113-о място по свобода на медиите от общо 180 страни, но в последните години се наблюдават твърда тенденция и курс към дъното на класацията. За целта просто няколкото медии, които не са на успелия млад и майка му, трябва да станат техни. Тогава най-накрая ще можем да оглавим някаква класация, било то отзад напред. Все е нещо.

media_8

Най-високата сграда в момента е „Капитал Форт” на софийския булевард „Цариградско шосе”, която се издига на 126 метра височина. Тя е по-висока дори от небостъргача Парк Роу Билдинг, намиращ се в Манхатън, Ню Йорк, построен през 1899 година. Висок е 119,2 метра и държи лидерството за най-висока сграда до 1908 година, когато е изместена от Сингер Билдинг – висока 187 метра. Ние през XXII век може да бием и нея, но не на всяка цена, а само ако има нужда.

dji00229-3

Само в българския език има израз, в който сравнителната степен е по-силна от превъзходната. „Най ми се (цензура за дума с три букви), ама по ми се пие.“ Сещам се и за вица, в който българи задават въпрос на Радио Ереван:

– Кога ще станем по-добре?
От радиото отговарят:
– Вече бяхте.

А на мен най ми е хубаво, когато текстът свършва, но по ми е хубаво, ако ви е харесал. Странно, нали?