SHARE

Питам, не съм на стол – кой и защо уволни Анна Цолова? Този въпрос беше зададен преди много Време и отговор няма от Нова тв.

Питам кой и защо пусна пропагандата на Александър Дугин, без излагане на другата гледна точка, без да се запознае българският зрител с другата страна на религиозния гуру на Путин – какво мисли за войната, за Крим, силата в политиката.

Питам в качеството си на „идиот“, защото според Дугин всеки, който смята, че официална Русия е риск и заплаха за България, е такъв, а като мен има доста хора – защо Нова тв дава свобода на изява на официално призната за неприемлива за ЕС личност, а ние, „идиотите“, нямаме право на отговор и реакция? Къде е правото ми на медийна защита, че сега да защитавам Виктор?

И все пак питам – защото не стана ясно – Виктор почувствал ли се е заплашен от Валери Симеонов, защото самите думи не се еднозначни, не са важни нашите интерпретации на казаното, важна и меродавна в случая е неговата?

Всеки ден буквално в медийната ни среда вървят прояви на неуважение, дори на унижение срещу журналисти, включително от Борисов, от Сидеров, от Каракачанов, и те мълчаха, а сега се вдигнаха „европейските“ журналисти срещу Симеонов.

Питам – журналистите от Пеевските медии, от „Труд“ и сие медии на Кой? – и техните права ли защитавате?

Медиите и като собственици, и като журналисти носят равна, ако не и по-голяма отговорност от политиците за сегашното състояние, включително Нова и Виктор.

Уважавам само тези, които доказаха, че имат гръбнак и питат трудните хора с трудните въпроси.

Малцина са, от малко издания. Другата, обслужващата или примирена журналистика сега да протестира, че права били нарушени?! Какви права, те млъкнаха, преди за задават въпросите.

Като Нова тв отговори на горните въпроси – тогава ще разбера, че им пука за мнението на „идиотите“.

Текстът е препубликуван от фейсбук профила на автора с негово разрешение. Заглавието е на редакцията на „Терминал 3“. 

SHARE
Член на УС на Центъра за балкански и черномоски изседвания, Управляващ партньор на „Иновейтив Енерджи Солюшънс", блогър, Почетен председател на Българския икономически форум, Координатор, Софийско Бизнес Училище. Бивш посланик на Република България в Русия.