SHARE

Цветан Цветанов.
Георги Марков (агент Николай).
Димитър Главчев.
Кирил Радев.
Данаил Кирилов
Димитър Узунов.
Яне Янев.
Ясен Тодоров.
Сотир Цацаров.
Георги Колев.
Цецка Цачева.
Владимира Янева.
Искра Фидосова.
И, разбира се, ген.-лейт. инж. д-р Бойко Борисов.

Това е предполагаемият състав на бъдещата работна група на ГЕРБ, която ще пише новата конституция на България.

Днес ген.-лейт. инж. д-р Борисов обеща такава. Ще имаме нова конституция, тъй като най-накрая Борисов осъзна, че неговият отказ да прави съдебна реформа има убийствена политическа цена за него самия и за ГЕРБ.

В резултат, след като веднъж вече бяха представили програмата си без никакъв резонанс, няколко дена по-късно ГЕРБ представиха наново, но вече допълнена програма с безсилната надежда, че някой ще им повярва.

Или поне че ще успеят да прикрият присъствието в София на ръководителката на румънската спецпрокуратура Лаура Кьовеши. Опитът за димка беше толкова отчаян, че Борисов седна в същото червено кресло в х-л „Хилтън“, в което преди две години седеше една друга смела жена, Моника Маковей. Вероятно напълно е изгубил представа за това в каква гротеска се превръщат той самият, опитът да кажат нещо по темата правосъдие, цялата кампания на ГЕРБ, а и самата претенция, че са граждани за европейско развитие на България.

Той е просто обратната страна на монетата, на която стои Корнелия Нинова и с която Пеевски поръчва и плаща музиката в българската политика. Борисов се свлича от сцената като политическата фигура с най-голяма лична роля за профукването на цялото българско десетилетие в ЕС. И колкото по-бързо слезе от тази сцена, толкова по-добре и за България, и за оставащите все още нормални хора в ГЕРБ.

Недейте да пишете нова конституция, г-н Борисов. Напишете си оставката и отивайте да пишете спомени.

*Текстът е препубликуван от фейсбук профила на автора с негово разрешение. Заглавието и акцентите са на редакцията на „Терминал 3“.