SHARE

Имало едно време едно Вълшебно кралство на вълшебен остров. В това кралство живеели само деца.

И както навсякъде другаде, където няма възрастни с авторитет, децата си създават собствени кумири – тези, които им обясняват нещата най-простичко, забавно и смешно. Дали това ще са анимационни герои, клоуни, улични пияндета или продавачи на уелнес лекове зависи от възрастта на децата. Но във Вълшебното кралство имаше от всички тях.

И тези нови авторитети обещаха на децата пони. Не какво да е пони, а еднорог! 

И не просто еднорог, ами вълшебен еднорог – неговите фекалии ще са от злато (при това на стойност от 350 млн. паунда на седмица), той ще сключва невероятни търговски сделки с Тимбукту и Джибути, които ще заменят икономиката на най-големия свободен пазар в света, и, разбира се, еднорогът ще разреши на децата да надуват кондоми като балон (защото един от авторитетите им бе казал, че това е забранено в невълшебния ЕС и затова трябва да го напуснат).

Както можете да се досетите, намирането на такъв вълшебен еднорог може да представлява известни трудности. Но те не отказаха водача на децата – Мей.

Тя намери еднорог „А“ – той… не беше толкова вълшебен, колкото е нужно… всъщност бе магаре със забучена фунийка за сладолед на челото – но „колкото – толкова“, каза Мей – „или моя еднорог, или нищо“.

„Не!“ изреваха с гръмовен глас 432 от близо 650-те деца на вълшебния замък на Вълшебното кралство.

Децата приеха единството логично обяснение – че магарето със сладоледена фунийка не е еднорог, защото лошата Мей не е намерила по-подходящ екземпляр. 

Но наместо да сменят лошата Мей, те я оставиха, а тя от своя страна им обеща да намери еднорог „Бе“, който ще е далеч по-вълшебен от еднорог „А“.

Междувременно въображението на децата се развихри и сега на всички бе ясно, че един истински еднорог – освен всичко останало – може да се движи само по цветовете на дъгата.

„Това не е никакъв проблем“, провикнаха се любимите на децата клоуни, „защото както всички знаем, дъгата стига навсякъде и се появява винаги когато си пожелаем да има дъга!“

Настъпи денят децата отново да се съберат във вълшебния замък, за да видят своя нов еднорог. Такъв нямаше.

Мей отново им представи същото магаре с фунийка от сладолед.

„Но ти обеща друго!“, провикнаха се децата.

„Имам идея!“, отговори им Мей. „Защо трябва ние да търсим по-добър еднорог? Просто ще си поискаме еднорог и желанието ни ще се сбъдне!“

„Да!“, провикнаха се радостно децата, добре научени, че всички проблеми се решават като ги прехвърлиш на някой друг.

И точно в 20:41 в един глас Мей и децата от Вълшебния замък извикаха:

„Невълшебният ЕС да ни намери вълшебен еднорог!“

В 20:47 дойде отговорът от „Невълшебният ЕС“ – „Не!“

Карикатура: David Brown/The Independent

SHARE