SHARE

Шампанско, мартини, джин… за коктейлния график на кралица Елизабет II, пишат от Food and Wine. 

Тя започва с джин преди обяд.

Вече знаем, че кралица Елизабет наистина знае как да живее, особено що се отнася до това, което яде и пие.

Кралицата има думата за менюто в двореца, включително забранявайки чесъна от всички ястия в Бъкингамския дворец и отказ да пътува без парче от любимата си торта.

И точно когато си мислехме, че Елизабет II няма как да бъде по-голямо кулинарно вдъхновение, изровихме още един навик, който ще ви накара да искате да прекарате поне ден в кралските й обувки.

Според информация на Business Insider кралицата пие не един, не два, не три, а четири, да, четири коктейла на ден.Точно преди обяд кралица Елизабет пие първия си коктейл за деня, джин с дюбоне плюс парче лимон и много лед, казва Дарън Макгрейди, бивш кралски готвач.

После, по време на обяда, Макгрейди разказва за „Телеграф„, кралицата пие чаша вино към простото ястие от зеленчуци и риба, както и парченце шоколад.

„Тя го обожава“, казва Макгрейди. Още повече Маргаред Родс, братовчедка на кралицата, твърди, че кралицата понякога пийва и сухо мартини с обяда като прибавка.

След това кралицата балансира деня си със следобеден чай, а с билковата напитка се наслаждава на нещо сладко, например парче пай или торта с шоколадови бисквити.

За финал кралицата завършва деня си с лека вечеря и следва правилото за храна „без нишесте“, в случай че вечеря сама, казва Макгрейди. Тя завършва всичко с елегантна чаша шампанско, преди да отиде да си легне.

Както отбелязва Independent, тези факти показват, че кралицата консумира шест единици алкохол на ден, което на практика означава, че по стандартите на правителството тя злоупотребява с алкохола. Но тя е на 91 години – кои сме ние да съдим?

Снимка: Bitter Twisted
SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.