SHARE

Всички лица са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити обществени места.

Такова нареждане даде здравният министър Кирил Ананиев със Заповед № РД-01-168 от днес.

Главният лекар на САЩ призова в началото на март обществеността да спре да купува маски, като предупреди, че това няма да помогне срещу разпространението на коронавирус, но ще отнеме важни ресурси от медицинските специалисти.

Сериозно, хора – СПРЕТЕ ДА КУПУВАТЕ МАСКИ!“ това написа главният лекарна САЩ Джером М. Адамс в събота сутринта. „НЕ са ефективни за предотвратяването на заразата на широката общественост с #Коронавирус, но ако хората, които полагат здравни грижи, не могат да ги намерят, за да се грижат за болни пациенти, това излага на риск тях и нашите общности!

В друг туит д-р Адамс каза, че най-добрият начин за защита срещу вируса е редовното миене на ръцете, а тези, които се чувстват зле, да остават у дома.

Д-р Райън каза, че маските предимно пречат на човек да предаде болестта на някой друг.„Има ограничения върху това, как една маска може да ви предпази от заразяване“, каза той. „Най-важното нещо, което всеки може да направи, е да мие ръцете си, да ги държи далеч от лицето си и да спазва много точна хигиена.“

Здравните служители по света призовават обществеността да спре да купува маски, ако са здрави или не се грижат за някой, който е болен. Медицинските специалисти се нуждаят от засилено снабдяване с маските, тъй като те са в пряк контакт със заразени пациенти и трябва да сменят маските си многократно.

Доброволците от #Задоброто преведоха и оформиха указанията, свързвани с маските, направени вслествие на италианския опит в борбата с коронавируса. Ето ги:

И най-важното:

Ако искате да дарите:

SHARE