SHARE

Помните ли онези клипове как в избирателните секции в Русия се тъпкат бюлетини? Може би най-грозната част от тази история е, че фалшификацията на изборите е принуден да я прави руският учител.

 

За това и опозиционерът Алексей Навални, който не бе допуснат до участие в изборите – сега прави призив именно към тях. Публикуваме цялото обръщение:


Предизборно обръщение към главните участници на “изборите”: Не го правете!

Преди всичко – това не е обръщение към вас – тези, които са си помислили, че “главният участник в изборите” това са избирателите. В Русия, разбира се, не е така.

Тук главният участник в процеса е обикновеният руски учител, който всички го обичат и който фалшифицира резултатите на всички избори вече толкова години.

Уви, така е. Големите злодеи си стоят в Кремъл, областните и общинските администрации,  а тлъстите пачки с бюлетини се тикат в урните именно от редовия учител. 

И към него се обръщам и моля всеки да предаде посланието ми към неговия познат учител:

Вижте електоралната карта: две еднакви училища. В едното за [партията на Путин] “Единна Русия” гласуват 60%, а в другото 25%.

Това значи, че в едното школо учителите просто не участват във фалшификацията. Не го правят. Не считат за нужно. Отказват. Или са в такава позиция, че никой не им и предлага.

И което е най-интересно, никой не ги е изял. Нито разстрелял. Путин не им е пуснал атомна бомба. Тези учители не са тъпкали бюлетини и вечерта са се прибрали спокойно у дома, а на следващия ден на работа, по същия начин като онези, които са тъпкали бюлетини.

Никаква истинска полза няма. Това просто го правите по навик, защото така е казало началството. Ако спрете – нищо няма да последва. На 19 март всички ще забравят. Останете честни пред себе си, пред децата си и учениците си. Не фалшифицирайте изхода на тези избори.

 

А къв всички избиратели:

1. Всеки ден от останалите – правете така, че да убедите хората около вас да не помагат на преизбирането на Путин. Да не признават тези избори и да не отиват на тях. Разпространявайте в социалните мрежи за това.

2. Ако искате да се запишете за наблюдатели, то изберете участък оттук.

3. Ако сте избрали участък, то отидете в изборния щаб във вашия град и получете допълнителни указания.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.