SHARE

Съюзът на слепите, който е национално представено НПО с годишен бюджет от 630 000 лева, организира автобуси с контрапротестиращи срещу майките на деца с увреждания…

Някога, преди известни години, когато в България за пръв път се появиха контрапротестите като начин за обезличаване, подменяне и принизяване усилията на хората да си търсят правата, си казах, че това е някаква много гнусна соцпрактика, която, съвсем логично, ще си отиде заедно с Орешарски.
Не знаех, че всичко това няма да спре да се случва.

Много малко са нещата, които са по-порочни, вредни и нелогични от бюджетни НПО-та. НПО-та, които са се домогнали до сума на година и всичките им усилия отиват за това да ги изхарчат, за да ги получат догодина пак.
Това са НПО-та, които са осъдени да бъдат лакеи на коя да е власт, да ближат подметки, да се натягат и дори без знанието и желанието на властта, като върховна форма на лакейщина, да ходят и да правят безобразия, за да си запазят скъпоценните левчета.

НПО-та с офисчета, заплатки и които не знаят какво е да се бориш за пари по проект. Да доказваш всеки път априори, че тези пари ще идат там, където трябва и за каквото трябва.

Субсидийките изправят хора срещу хора.

Текстът е препубликуван от фейсбук профила на автора. Заглавието е на редакцията на „Терминал 3“.

SHARE
Елисавета Белобрадова - Родена в София, завършила 9 ФЕГ и Право в СУ. От 15 години има собствен бизнес, съавтор в "Майко Мила", майка на 3 деца и активен гражданин, когато се налага. Обича да чете, да слуша опера, да яде и да танцува.