SHARE

В интернет се появява запис как бият и унижават едно момиче. Става ясно, че участничките са имали сексуален контакт с някакво момче. Органите веднага се сезират, издирват участничките, разпитват ги по същество, изясняват, че са под 14 г., а момчето е на 15 г., привикват го и медиите вече съобщават, че прокурорът планирал да му повдигне обвинения. Не е известно да е правена експертиза на записа, а и краткото време прави това невероятно.

Чудесно.

Обаче: в интернет се появява запис как две „каки“ си говорят.

Става ясно, че има търговия с влияние по върховете на съдебната власт, премиерът настоява едната да бъде „опраскана“, главният прокурор й обещава да „завоалира нещата“, така че дори да има нещо нередно, да излезе, че тя е подведена (вж. присъдата от оня ден – точно такава е конструкцията на обвинението).

Органите първо мълчат като трупове, после се сезират, но единствено за произхода на записа.

Отказват да се занимават със съдържанието, защото записът бил незаконен, а и според анонимна и тайна експертиза – имало някакви манипулации с него.

Дори когато едната от участничите в разговорите ги потвърждава – игнорирането на съдържанието продължава, а на публиката се обяснява, че всеки, който пита нещо, прави от Ченалова светица и организира преврат срещу партията, правителството и любимия ни главен прокурор.

* Коментарът е публикуван първоначално във фейсбук, заглавието е на редакцията

SHARE
съпредседател на "Демократична България", вицепремиер (2014) и министър на правосъдието (2014-2015)