Некрологът, който Мориконе написа сам за себе си

Некрологът, който Мориконе написа сам за себе си

SHARE
Снимка: Lannutti Imagoeconomica
Аз, ЕНИО МОРИКОНЕ, починах

Бих искал да се простя по този начин с всички близки и далечни приятели, които поздравявам с много обич. Невъзможно е да ги назовa всички.

Специалният ми поздрав е за Пепучо (Джузепе Торнаторе) и Роберта, които ми бяха като братя през последните години.

Има само една причина, поради която искам да се простя по този начин с всички и да желая погребението ми да се състои в най-тесен семеен кръг: не искам да притеснявам никого.

Сбогувам се с много любов с Инес, Лаура, Сара, Енцо и Норбърт, за това че са споделяли голяма част от живота си с мен и моето семейство.

Искам да си спомня с любов за моите сестри Адриана, Мария, Франка и техните близки и искам да им кажа колко много съм ги обичал. Прощавам се с дълбока обич с моите деца Марко, Алесандра, Андреа, Джовани, моята снаха Моника и внуците ми Франческа , Валентина, Франческо и Лука. Надявам се, че знаят колко много съм ги обичал.

И накрая Мария (но не на последно място).
Потвърждавам необикновената любов, която ни свързваше през всичките тези години, и искрено съжалявам, че трябва да я напусна.
С теб е най-тежкото ми сбогуване.

Некрологът бе публикуван след смъртта на италианския композитор от неговия семеен приятел и адвокат Джорджо Асума, изпълнявайки желанието на Мориконе.

SHARE