SHARE

Казват му ден за размисъл – размишлявайте. 

Много е лесно:

– Да вземаш заплата от Европейския парламент, защото там те е вкарала КТБ с парите на Цветан Василев и символа на политическата корупция в БГ (“филолога” Бареков) и затова слагаш шапка, дават ти мегафон и говориш нечленоразделно на нечленоразделни на границата ни с Турция!

– Да тормозиш възрастна жена само защото се е върнала в България, за да упражни конституционното си право на глас в избори за Народно събрание! Да й дърпаш пътната чанта, да й повтаряш, че трябва да се върне в Турция!

– Да ползваш имунитета си на кандидат за народен представител от формация, в която сте заедно с МВР-О и Путин, заедно с неговия пудел, Сидеров, за да тормозиш измъчени възрастни хора, дошли да гласуват в БГ и да навестят изоставените си имоти отпреди 28 години, когато комунистическият режим ги изхвърли от родните места!

Много по-трудно е:

Да противостоиш на статуквото и да потърсиш сметка на задкулисието за ограбващата приватизация, за вилнеещата корупция, за тежките ДС зависимости в съвременното БГ общество!

Да се изправиш, когато е необходимо, за евроатлантическото бъдеще на страната си, за да предотвратиш намесата на авторитарни режими от югоизток и североизток във вътрешните работи на страната си!

Да изхвърлиш от управлението на БГ недоучили, недорасли и невъзпитани парапитеци!

Да уважиш паметта на дедите си, жертва на безчовечен режим преди 70 години, когато десетки хиляди загубиха дом, препитание и живот само защото не сведоха поглед пред НКВД и Трети украински фронт!

Маргарет Тачър, един от най-успешните британски министър-председатели, казва: “Представете си един ден, в края на който сте изключително доволни. Това не е ден, когато сте се излежавали и не сте правили нищо. Това е ден, в който е трябвало да направите всичко и сте го направили”.

26.03.2017 г. може да бъде такъв ден за Вас!

Снимка: Графит на Banksy

SHARE
Румен Петров, адвокат. Магистър по право от Университета в Кеймбридж, Великобритания. Консул на България в посолството в Лондон 2000-2003 г.