SHARE

2.5 милиона работещи българи в чужбина и 2.2 милиона работещи българи в България

Знаете ли, г-н Симеонов, че работещите българи в чужбина са повече от работещите българи в България? Давате за пример други европейски държави. Можете ли да дадете пример, в който работещите извън тях са повече, отколкото работещите в тях? И правите ли връзка, че виновни за това са същите тези, визирани от Вас, “безродни политици”? И в този контекст Вие какъв сте точно? И каква патриотична прогноза можете да направите на базата на тези факти за близкото бъдеще на България?

Най-големият външен инвеститор в българската икономика

Знаете ли, г-н Симеонов, че българите в чужбина са безапелационно най-големият външен инвеститор в България? Как отразява това патриотичните и позивни да спрат да ви се мотат в краката? И как се отразява това на “бедния и оскотял народ” (по Вашите думи)? Знаете ли, че почти няма семейство в България, което да няма родственик-изгнаник по икономически и политически причини? И дали Вашите собствени “патриотични” усилия не ви подреждат в собственото Ви определение “безродни политици”?

Приносът към икономиката на България на Патриотичния фронт

Знаете ли, г-н Симеонов, колко инвестиции е привлякла ръководената от Вас формация, наричаща себе си гордо “патриотична”, откакто сте в коалиционното управление на Родината, за да подобри реално положението на “бедния и оскотял” народ? И как се съизмерва Вашият безценен принос с приноса на онези, които наричате “безродни капризничещи псевдосънародници”? И не се ли оказвате, заради собстсвените си “постижения” спрямо икономиката на България, категорично в собственото си определение “безродни политици”?

Гласовете в Турция и гласовете от целия свят

Знаете ли, г-н Симеонов, че изказването Ви, свързано с ограничаването на правото за гласуване на българските граждани в чужбина и неговото законово отражение с последните поправки в ИК всъщност капсулират, консолидират и активизират основно гласуващите в Турция? И не се ли оказвате Вие самият сред онези “безродни политици” именно заради това от позицията на Вашите съпартийци “патриотите”? А от позицията на огромното мнозинство българи в останалия свят?

Конституцията на Република България

Знаете ли, г-н Симеонов, какво казва Конституцията и нейния чл. 67? Тази, в която сте се клели. Очевидно трябва да Ви припомним текста: “Народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ”. И ако не приемате българския Основен закон за достатъчно патриотичен, че да работите по него, Вие, който наричате себе си и съпартийците си “патриотите”, ще си подадете ли оставката като депутат от този Парламент, който работи по тази Конституция? И ако не – не се ли оказвате един “безроден политик”, който потъпква устройството на държавата?

* Този текст може и да се хареса и от тези почти 5 000 българи, които са се мотали в краката на Патриотичния фронт буквално и са гласували за него в чужбина на последните парламентарни избори.

** Г-н Симеонов, можете да изпратите отговорите на горните въпроси по мейл на info@terminal3.bg. Ние гарантираме, че ще запазим нивото на българска грамотност в него и ще го публикуваме със запазени пунктуация и правопис.