SHARE

Беше лятото на 2014 г. и протестите срещу правителството на Орешарски бяха в своя пик.

Още в самото начало се появи и първият “контрапротестиращ” – титла, която възникна по-късно, но окачествява добре нейния носител.

“К*рви на Бойко” скандираше Волен срещу протестиращите, макар точно той само преди месеци да бе подкрепял първото правителство на Борисов. Сега обаче той бе в нова коалиция с БСП и ДПС и това се отрази на реториката му.

“Бойко к*рво, Бойко к*рво”

Доста е великолено, като към средата става божественярско. 🔞

Публикувахте от Ivan Chervenkov в 4 април 2017 г.

Времената се менят и Волен с тях се мени. Така той започна да сипе нападки към Борисов. В интервю за един от вестниците на сем. Пеевски – „Монитор“ – той заяви, че „има сериозни данни, че точно с тези самолети, както и с военни, са изнасяни огромни количества пари, в кеш – въпросните потоци от пари, и са внасяни по банкови сметки в Ливан. Това са го правили Цветанов и Борисов лично и чрез техни подставени лица – Пашата, Каратиста и други.“ Борисов осъди Сидеров за тези неверни данни.

Сидеров също така бе осъден от лидера на ГЕРБ и за думите, че Борисов е „покровителствал и пряко се е облагодетелствал от канали за проститутки и наркотрафик и контрабанда“ и че в резултат на тези дейности е получил „поток от черни пари, които престъпната дейност осигурява”. 

Бе създаден и „химн на партия „Атака“,  своебразно кредо на движението, в който се пее: „Държавата ни горда сега е на колене гербери крадливи говорят за пестене“.

В друг момент от историята, вече при второто правителство на ГЕРБ, Сидеров заяви, че “американският посланик нареди на Цацаров и Борисов да ме унищожат”. Очевидно, унищожението ще стане, като го направят част от управлението, каквито са настоящите планове на „Обединените патриоти“ и ГЕРБ.

През 2015 г. гордият патрЕот реши да се впусне в приключения като нахлуване и бой по студенти от НАТФИЗ, заради което му беше поискан и имунитетът. Тогава той обяви, че България е управлявана от “дикатурата на Цацаров и Борисов”.

“Това е солидарност на българския патриотизъм, това е солидарност срещу диктатурата на едни самозабравили се властници – Цацаров и Борисов, – които смятат, че държавата е тяхна. Те решиха, че могат да правят какво си искат, но съвсем скоро властта на Цацаров и Борисов ще се разтърси и това ще започне от днес…”

“Те мачакаха народа си, както и турчин не го е мачкал!”

И има множество подобни изявления от лидера на “Атака”, който по същия начин лепеше обидни епитети на Сергей Станишев, докато не започна да управлява с него. За по-голямата част от обществеността лъжите, демагогията и откровените глупости са ясни, въпросът е как ги приема лидерът на ГЕРБ, на когото му предстои да стане безпрецедентно в демократичните времена за трети път министър-председател на България. Историята всичко помни. Помни и тези думи на Сидеров:

“За мен, уважаеми зрители, партия ГЕРБ, правителството на ГЕРБ се асоциира с две думи. ГЕРБ за мен е равно на “Лъжа” плюс “Кражба”. Това е моето впечатление, това е моето категорично заключение и няма какво да промени това мое мнение.”

Очевидно има. 

Колаж: Иван Червенков

SHARE