SHARE

Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов и общинският съветник от партията от Бургас Димитър Найденов поискаха да ползват правото си на граждани на достъп до плажа на летните сараи на Доган – вила „Росенец“. По Конституция, плажовете са изключителна държавна собственост и никой няма право да ги загражда или да възпрепятства по какъвто и да е начин достъпът до тях.

Христо Иванов и Димитър Найденов пристигнаха по единствения възможен начин до въпросния плаж – с лодка. Там бяха посрещнати от охраната, която отказа да се легитимира. Известно е, че почетния председател на ДПС ползва охрана на НСО, въпреки, че не е известно защо се ползва с тази привилегия. Охранителите отказаха да покажат свои лични и служебни документи дори и на полицията, които сами извикаха.

Във фейсбук бяха публикувани снимки на охранителите с обоснованото предположение, че това действително са служители на НСО. Ако е така, те са задължени по закон преди да предприемат, каквито и да е действия, да се легитимират. Очевидно законът не важи за тези конкретни охранители на държавната преторианска гвардия за лична употреба.

Всичко бе излъчвано директно във фейсбук. В определен момент очевидно е включена техника, която заглушава сигнала.

Вижте цялото видео. То е красноречиво за това кой и как реално управлява България, за кого и как важат и не важат законите, в т.ч. и основният такъв – Конституцията:

Posted by Hristo Ivanov on Tuesday, 7 July 2020
SHARE