SHARE

От Никола Вапцаров, Инициативен комитет „Лозенец“ специално за „Терминал 3“

В българското общество битува илюзията, че когато един политик си подаде оставката, СЛЕД като сътвори някаква огромна мизерия, това означава, че той доблестно поема отговорност. Действителността обаче е диаметрално противоположна. Оставка се подава, когато човек ОТКАЗВА да сътвори някаква грандиозна мизерия по поръчка на партията, шефа си или под натиск от бизнеса. Тогава човек извършва акт на доблест, защото той се отказва от привилегиите и ранга си, за да запази достойнството си.

Но когато подаде оставка, след като са го хванали, това значи просто си е дисциплинарно уволнен според мен.

Прави впечатление, че нито един от политиците, които си подадоха оставите, не поиска извинение за създаденото неудобство, за това, че е нарушил данъчните правила или просто защото губи времето на хората. Напротив. Всички до един възроптаха против несправедливостта, че някой е дръзнал да ги обвини в нередност, а те, видите ли, са чисти като детска сълза.

Но се надявам само сълзите да не се окажат крокодилски и чадърът над строежа „Златен век“ да не остане разпънат.

Към днешна дата (27.03.2019 г.) те продължават да строят незаконната си сграда, ДНСК продължава да мълчи, а главният архитект казва, че не е ясно дали е законно или не. Това да не е прогнозата да времето, че да има нещо неясно, питам аз!

Призовавам политиците да не подават оставки, а да използват дадената им от народа власт, за да направят всичко възможно да се спазват законите на България. Защото вие сте тези, които давате пример и трябва да сте изрядни. Иначе, ако всеки вземе закона в свои ръце, ръцете на народа са повече от вашите.

И за пояснение, Инициативен комитет „Лозенец“ никога не е искал оставката на Цветан Цветанов, а само на архитект Здравков, архитект Несторов и евентуално тази на Фандъкова.

Повече:

През 2017 г. ГЕРБ внася в НС поправка в закон заради „Артекс“

Спрете строежа на „Златен век“, имате ли куража да изпълните закона?

Снимка: segabg.com

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.