SHARE

Записът от откриването на „Пловдив 2019“ спрян в YouTube заради съвпадение с „Пайнер“. От фондацията твърдят, че спирането е станало автоматично, без да има претенции от „Пайнер“ или „Планета“.

При опит за включване на записа се появява надпис, че видеото е блокирано поради съвпадение със съдържание на „Пайнер“. Според съобщение от „Пловдив 2019“ това е заради предаването „Бащино огнище“, в което има съвпадение на кадри с разрешен репортаж с тези от откриващата церемония. Поради това съвпадение автоматичната система на YouTube е блокирала клипа. От фондацията са в процес на установяване и отстраняване на проблема.

Ето и съобщението от „Пловдив 2019“:

„Бащино огнище“ е авторско предаване на телевизия „Планета“, насочено към фолклора, традициите и днешния ден на България, което се излъчва в програмата на телевизия „Планета Фолк“ и се публикува в канала за видеосподеляне YouTube. В него се отразяват и важните културни прояви в страната, а безспорно най-значимото през януари е откриването на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“. Събитието бе отразено от всички водещи телевизионни канали в страната, а в броя на „Бащино огнище“ от 18.01.2019 г. бе включен разширен репортаж от официалната церемония в Пловдив и публикуван в канала ни в YouTube. Системата за автоматично разпознаване на YouTube е засякла съвпадения на нашето видео с вече публикуваното там видео на Фондация „Пловдив 2019“ и е обявила конфликт, въпреки че нито „Пайнер“, нито телевизия „Планета“ са предявявали претенции по отношение на авторството на музикални фрагменти, използвани във видеоматериалите или изпълнители в програмата. Работим по въпроса да се свържем с YouTube и да коригираме недоразумението. Извиняваме се за неудобството.“

Текстът е препубликуван от интернет сайта „Под тепето“

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.