По случай празника платиха вересиите на бедните в Столипиново

SHARE

От екип на Филибелилер

Още едно добро дело се случи в кв. „Столипиново“ днес. А във Фейсбук се появи шега: „Няма да е задълго, така че купувайте на вересия сега!“

Администраторите на групата „Жители на Столипиново“ събраха помежду си пари, но решиха, че ще е добре вместо да ги раздават като храна, да заплатят вересиите, които хората натрупаха в тези тежки дни. Магазини и павилиони бяха избрани на случаен принцип и бяха изплатени абсолютно всички борчове записани в тефтерите им, като „Жители на Столипиново“ директно закупиха тефтерите на цена – сумата, която беше записана вътре.

Клиентите на общо 8 магазина в различни части на квартала вече имат своите сметки на чисто.

Ферат Алманяли от „Жители на Столипиново“ обясни, че тези пари не са събрани от зекят, не са пари събирани като дарения, а са лични пари на администраторите на групата, с които те решиха да направят едно добро преди Байряма. Освен това бяха купени и раздадени нови дрехи на няколко деца и младежи сираци в квартала.

Ферат Алманяли

Отделно беше раздаден курбан. Така няколко десетки бедни семейства ще могат да сложат месо на софрата за идващия празник Рамазан Байрам.

За доказателство и уведомление, че борчовете вече не са актуални, всеки магазинер трябваше да залепи бележка за клиентите, а бяха заснети и клипове. Можете да ги видите в ютюб канала на „Жители на Столипиново“.

Четете още във Филибелилер

SHARE