SHARE

Тази срамна гледка посреща българи и чужденци на едно от най-централните места в столицата – площадът около църквата „Св. Неделя“ . Изпочупени плочи, разбити антипаркинг колчета, разхвърлени камъни и пропаднали ръждясали решетки. Кой е виновен за това недопустимо състояние? А на някого в общината изобщо пука ли му? Добре знаем, че в момента тече поредният конкурс за реконструкция на цялото пространството, но съдейки по досегашния опит, реализацията ще отнеме още години. Затова не можем да приемем, че това е адекватно оправдание през останалото време общината да не полага никакви грижи за площада и да го остави да се разпада.

Това безотговорно отношение към града е твърде характерно – кметът казва, че ул. „Граф Игнатиев“ е приличала на „ориенталски битак с кашони навсякъде“, очевидно забравяйки, че именно тя управлява София последните 10 години! Кой, ако не Фандъкова, допусна даже най-емблематичните софийски пространства да бъдат занемарени, а поддръжка да има само по време на ремонта и когато ЕС реши да ни даде едни милиони за усвояване? Какво, г-жо „загрижен“ кмет, ви пречеше 10 години да не можете да смените счупените плочки по „Графа“ , да изчистите боклуците, да въведете ред с книжния пазар, за да няма кашони, да премахнете изпочупените пейки и антипаркинг елементи? Кой ви е виновен тук, освен собствената и на администрацията ви безотговорност и мърлявщина?

Г-жо Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova – засрамете се от вашето отношение към столицата на България! Какво трябва да се случи, за да ремонтирате няколко плочи по централните площади на София? Колко милиарда бюджет няма да ви стигнат? Тъжната истина е, че на вас и назначеното от вас ръководство просто не ви дреме! Никога администрацията не е работила толкова неефективно – реагира се само след медийни скандали и сигнали от гражданите. Липсва каквато и да е поддръжка, превантивна дейност и внимание към детайлите. Като граждани и данъкоплатци настояваме веднага да изискате от подопечните ви плочите около църквата да бъдат сменени и подравнени, а колите, които ги разбиват – забранени! Защото в едно сте права – София никога не е приличала в такава степен на ориенталски битак, колкото сега, в десетата година от вашето управление!

#СпасиСофия

SHARE
Спаси София е неправителствена гражданска организация, чиято основна цел е подобряването на градската среда, градския транспорт и качеството на живота в София. Можете да ги намерите на адрес: spasisofia.org