SHARE

Всеки месец заместник-началникът на Националната служба за охрана (НСО), полк. Росен Т., отива в един столичен хотел и получава на ръка една пачка, която изглежда по размер и цвят на 50 банкноти от по 100 лева всяка, или общо 5000 (пет хиляди) деноминирани български лева, научи „Терминал 3″ от свои източници. Този български полковник или има ,,допълнителното месечно възнаграждение“, или може би пък това са някакви пари, които той получава служебно всеки месец от един и същи човек на едно и също място. Остава и да ги отчита в службата си…

На вас, нашите заинтересовани читатели, и на други компетентни органи даваме и другите подробности, ако решат да се поразровят по случая. 

Къде се получава “възнаграждението” – в ресторанта на хотел „Жасмин“, кв. „Симеоново“, бул. „Симеоновско шосе“. 

Кой предава парите – митичният „Марио“, дългогодишният шофьор на депутата от ДПС Делян Пеевски. Парите винаги се предават в банкноти от по 100 (сто) лева, които полк. Росен Т. прибира в малката си чантичка, тип “диагоналка”, марка „Монблан“. 

Читателите на „Терминал 3“ лесно могат да се досетят защо мястото на срещите е хотел ,,Жасмин”. Просто защото на 13 февруари 2018 година ви разказахме за честите посещения на полк. Росен в хотел „Берлин“. Това “осветяване” на рандевутата е наложило избора на ново място за разплащане и отчет. Хотел ,,Жасмин“ се оказва удобната пресечна точка по средата на разстоянието между Националната служба за охрана и хотел „Берлин“. 

Как пътуват до хотел ,,Жасмин“ – и двамата с автомобили на НСО със специален режим. За полк. Росен това е донякъде нормално – все пак е заместник-началник на службата. Митичният „Марио“ обаче не пада по-долу и също управлява служебен автомобил на НСО със специален режим – това е една от тези коли, в които трябва да пътува личната охрана на застрашения депутат от ДПС Пеевски. Ама пътува… шофьорът му!

Всичко това са данни, които подлежат на проверка – камери на полицейско видеонаблюдение и на хотели, номера и GPS на автомобили, свидетели (волни или неволни), както и много други обстоятелства, които правоохранителните органи могат да проверят, ако си направят труда. Може пък и да го направят…

Но да се върнем на нашия герой… Как му се отразява онази ежемесечна финансова инжекция? Всички запитани отбелязват, че видимо подобрява личния си стандарт, купува си нов SUV „Пежо“, сменя изцяло гардероба с маркови облекла. 

Но как се отрязава това ,,допълнителното месечно възнаграждение“ на националната сигурност на държавата ни – катастрофално! 

Полк. Росен Т. в качеството си на заместник-началник на НСО отговоря за охраната и сигурността на всички лица и обекти, пазени от службата – президент, премиер, председател на Народното събрание, вицепрезидент, Главен прокурор, почетен председател на ДПС и така нататък. По силата на служебното си положение полк. Росен Т. е информиран за всички техни пътувания и маршрути, за лицата, с които се срещат те официално или неофициално, за храната, която консумират, и напитките, които потребяват. Всичката тази информация струва онази пачка на месец, давана в хотел с поетично име на жена. И, разбира се, превръща „Марио“ в един от най-информираните хора в страната ни. 

На 13 февруари със статията „Радев назначи за началник на НСО служител, ръководен от шофьора на Пеевски“ „Терминал 3“ даде ясен знак на ръководителите на НСО – президента и бъдещия началник на службата генерал Данчо Дяков – за отношенията на полк. Росен с митичния „Марио“ и рисковете за националната сигурност на страната като следствие от тези отношения. Това не доведе до каквито и да било действия на началника на НСО, насочени към прекратяване на тази безскрупулна корупционна практика и нагло посегателство върху националната ни сигурност. На Румен Радев бихме препоръчали поне да се опита да изглежда като човек, който се стреми да пресуши блатото в подчинената му служба. Явно генерал Дяков няма този кураж. В противен случай заклинанията на президента за борба с корупцията изглеждат смехотворни и напълно нелепи именно поради липсата на енергични и категорични действия. Единствената промяна след статията ни от 13 февруари 2018 г. е смяната на мястото, на което полк. Росен и „Марио“ провеждат срещите си.

Наивно е да се мисли, че останалата част от личната охрана и шофьори от НСО, отговарящи за сигурността на депутата Пеевски, гледа отстрани, без да съучаства. Ежемесечно сред тях се разпределя една допълнителна пачка, която прилича на 110 банкноти по 100 лева всяка, или 11 000 (единадесет хиляди) лева. “Спонсор”, разбира се, отново е митичният „Марио“.

А откъде „Марио“, дългогодишен шофьор и доверен обслужващ персонал на депутата Пеевски, разполага с тези неограничени и безотчетни пари може да се досетите или предположите сами. Ако ли не, ние ще ви разкажем някой друг път. 

SHARE