SHARE

Инициативата „Правосъдие за всеки“ свиква в четвъртък – 5 октомври, протест пред Съдебната палата срещу подмяната на правосъдието в страната, предвид последните действия на управляващите, изказванията и бездействието на главния прокурор и провалената съдебна реформа.

„Време е да се възмутим, за да покажем, че не сме съгласни да живеем в пленена държава. Пленена от мафията и олигархията и обслужваща само техните сделки и интереси! Главният прокурор каза, че народът не се интересувал кои са лошите и кои добрите в управлението на съдебната власт. Ние не вярваме, че сме загубили дотолкова представата за добро и лошо, за истина и лъжа, за справедливост и злост, за достойнство и липса на морал. Всеки ден крадат от нас – свобода, права, пари, перспектива, чест, морал. Грабежът на века бе КТБ, но той е само видимата част от пирамидата на Грабежа на Прехода, който ни спретнаха едни и същи сценаристи и режисьори в последните 25 години, като сменяха само актьорите. Наглостта им стига дотам, че вече посягат и на Правосъдието по брутален начин и ни казват почти в прав текст, че това няма значение, че те управляват и ще правят каквото си поискат с нашите права! А оттук до това да загубим държавата си и сами да прокудим децата си през Терминал 2 разстоянието е много малко“, заявяват от инициативата на страницата им във facebook. 

ОТСТОЯВАЙ, казваха румънците в техните протести за справедливост и върховенство на правото, понеже имаше какво да пазят като съд и прокуратура, като закони. ОТВОЮВАЙ, трябва да кажем ние, понеже всичко, което не отстояхме през годините като права и справедливост, вече го загубихме! Другата седмица ще има нов решителен вот за председател на най-важния за всеки един гражданин съд в страната – Върховния административен съд, от който зависи защитата ни от произвола на Властта. Нека ясно кажем, че ние имаме също своите очаквания към новия състав на ВСС, който ще се произнесе явно по този избор – за морал, прозрачност, професионализъм и отговорност.

Сега е моментът да извикаме “СТИГА ВЕЧЕ ТОЛКОВА!” и да принудим нашите държавници да ни чуят и да се съобразят с волята на Суверена, а не на Олигархията!
На 5 октомври от 18 ч. пред Съдебната палата, за да поставим исканията си! Бъдете там с вашите семейства и приятели, това касае всички ни и то задълго!

ЕДИНЕНИЕТО НА ДОСТОЙНИТЕ ПРАВИ СИЛАТА НА СВОБОДНИТЕ!

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.