SHARE

Владимир Путин свика своя съвет за сигурност и руските военно-морски сили и обяви военни учения в Черно море, предава информационна агенция “Ройтерс”.

Това се случва ден, след като Путин обвини Украйна, че се опитва да провокира конфликт в Крим. Руското министерство на отбраната заяви, че руските военноморски сили ще започнат военни учения в Черно море, “за да предотвратят подводни нападения от саботьорите”.

Посланикът на Украйна в ООН Володимир Йелченко поиска спешно свикване на Съвета за сигурност на ООН и твърди, че Русия е разположила повече от 40’000 военни на п-ов Крим, предава “Ройтерс”.

На срещата на руския съвет за сигурност са се обсъдили “сценарии за противодействие на тероризма чрез мерки за отбрана на земята, морската територия и въздушното пространство на Крим”, предават от Кремъл.

Украинският президент Петро Порошенко заяви, че е обявил най-висока степен на бойна готовност. От “Ройтерс” предават, че в последните часове той се опитва да осъществи контакт с Путин, както и с Франсоа Оланд, Ангела Меркел, вицепрезидента Джо Байдън и председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.