SHARE

Световноизвестният музикант Елтън Джон заяви, че се срамува от родната Великобритания заради вота на страната за оттегляне от Европейския съюз и начина, по който се справя с Брекзит, предаде „Гардиън“.

По време на концерт в сряда вечерта във Верона – част от неговото прощално турне Farewell Yellow Brick Road, той заяви: „Срамувам се от страната си заради това, което направи. Тя раздели хората… Дойде ми до гуша от политиците, особено от британските политици. Дойде ми до гуша от Брекзит. Аз съм европеец. Не съм глупав, колониален, империалистичен английски идиот.“

Джон и преди е изказвал неодобрението си спрямо Брекзит. През 2018 г. той заяви, че според него на хората във Великобритания не им е била казана истината… „Беше им обещано нещо, което беше напълно смехотворно и не бе икономически полезно“, каза той и допълни, че процесът на Брекзит е бил объркващ.

Славата на изпълнителя през последните години не спада, напротив. Наред с мащабното си световно турне той се готви да издаде и първата си автобиографична книга през есента. Биографичният филм „Рокетмен“, посветен на неговото изгряване като музикална звезда, както и на проблемите му със злоупотребата с различни субстанции е в кината и в България от днес, 31 май, след като преди това бе представен в Кан.

Източник: Новини Лондон

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.