SHARE

Преди осем години Шепард Фери създаде превърналия се в култов постер на Барак Обама с надпис “Надежда” (Hope), който се превърна в символ на кампанията му.

Днес Фери и екипът му имат ново послание под надслова “Ние, народът”  (We the People), идващ от думите, с които започва американската конституция.

"Ние, народът, сме по-големи от страха."
„Ние, народът, сме по-големи от страха.“

Идеята на творците е новите колажи да се превърнат в символ на борбата срещу “омразата, страха и открития расизъм”, които залегнаха в предизборната кампания на Доналд Тръмп.

"Ние, народът, отбраняваме достойнството"
„Ние, народът, отбраняваме достойнството“

“През 2008 г. разглеждах Обама като вдъхновяващ оратор и водач, но също така като някой, който в крайна сметка ще задвижи прогреса по многото проблеми, за които ме е грижа. При много от тези проблеми става въпрос за базово човешко достойнство и справедливост”, пише Фери за Washington Post. “Мисля, че днес кампанията е подобна в посланието си за човешко достойнство и справедливост, но различна с това, че образите ѝ не са хора, които искат да поведат. Те са всеки един от нас.”

"Ние, народът, се защитаваме един друг."
„Ние, народът, се защитаваме един друг.“

Фери работи с двама колеги – Джесика Сабогал и Ернесто Йерена, в изготвянето на колажите. Те излизат в навечерието на “Маршът на жените”, който е организиран по време на встъпването в длъжност на Тръмп (20 януари) в знак на протест срещу сексистките му изказвания и записите, в които разкрива, че обарва жени за интимните им части без тяхно позволение.

WE THE RESILIENT FINAL WITH TYPE !!!
„Ние, издръжливите, сме били вече тук.“

В някои части на столицата Вашингтон е забранено носенето на трансперанти на 20 януари от съображения за сигурност, но артистите успяват да преодолеят забраната. Те плащат за реклама на цялата страница на вестник Washington Post, така че “хората в столицата и из страната да могат да ги разнасят по улиците, окачват на прозорците и поставят на стените”.

final after mask newest
„Ние, неразделните.“
SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.