SHARE

След като стана ясно, че правителството не вижда никаква причина да се разследва или да започне процедура по отстраняването на главния прокурор Сотир Цацаров по скандала „ЦУМ-гейт“, от сайта „Дневник“ излязоха с ново разкритие – за тайна среща на члена на Висшия съдебен съвет Ясен Тодоров (и председател на етичната комисия на прокурорската колегия) с бизнесмена Васил Божков в четвъртък,18 май, малко след 17 часа.

„Репортер на „Дневник“ видя как след като напусна къщата, в която се намира офисът на „Нове холдинг“ АД (в което основен акционер е Васил Божков) на улица „Московска“ 43, Тодоров се качи в кола „Мерцедес“ заедно с бившия заместник-председател на парламента Явор Хайтов, който излезе след Тодоров от същия офис.

Членът на ВСС е влязъл с чанта, но излезе без, а източник на „Дневник“ коментира, че е виждал и друг път Тодоров да влиза в офиса на „Нове холдинг“, разкри „Дневник“.

Ясен Тодоров не отрича, че се познава с Явор Хайтов, но отрича да се познава с Васил Божков и не знае къде се намира офисът му. Според самия Хайтов двамата са се засекли „случайно“ на ул. „Московска“.

Ясен Тодоров (вляво) и Явор Хайтов (зад дървото вдясно) на излизане от офиса на „Нове холдинг“ Снимка: Надежда Чипева/Капитал

През 2006 г. Васил Божков е призован на разпит като свидетел. Разпитващият, по информация на „Дневник“, е именно Ясен Тодоров, а адвокат на Божков е Явор Хайтов. Самия той също така е и бивш подчинен на Тодоров във второ териториално отделение на столичното следствие и бивш зам.-министър на вътрешните работи по времето на Емануил Йорданов в кабинета „Костов“.

Напомняме ви, че във вторник от 18:00 часа започва организираният от инициатива „Правосъдие за всеки“ марш за европейско правосъдие от сградата на Народното събрание.

Снимка: БГНЕС

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.