Те павираха пътя им: Капитал за Стефан Янев

Те павираха пътя им: Капитал за Стефан Янев

SHARE

“Служебният премиер Стефан Янев успешно ръководи правителството, което изкара 4 месеца от назначаването му от президента Румен Радев през май. Наред с ревизията, която направиха негови министри на предните управляващи от ГЕРБ, кабинетът му внесе и прокара актуализация на бюджета, с което вдигнаха минималната пенсия.Той не се замеси в нито един скандал, удържа трезво и аргументирано на атаките на политиците от ГЕРБ и ДПС, без да бъде натрапчив, подкрепяше министрите си и доказа, че да бъдеш министър-председател не означава да се занимаваш с всичко в държавата.”

Това написа в рубриката си “Строител на Капитализма” Капитал на 17 септември 2021 г.

Стартираме рубриката си “Те павираха пътя им”, в която ще припомняме откъде тръгнаха, през къде минаха и кой павира пътя на “героите” на нашето време. Изводите оставаме на Вас. 

Според социологическо проучване на “Тренд”, публикувано днес, партията на Стефан Янев би имала на едни избори над 7%. Според социологическо проучване на “Тренд”, публикувано днес, партията на Стефан Янев би имала на едни избори над 7%, докато Възраждане биха били четвърта политическа сила, непосредствено след ДПС. На този фон сценарий, при който в България би било възможно правителство, формирано с мандат на ДПС и с участието на Стефан Янев, Възраждане и БСП не звучи невъзможна хипотеза.

Повече за Стефан Янев можете да прочетете тук. Ние надлежно сме отразили с кого е свързан още, когато стана част от екипа на Румен Радев веднага след избирането му за президент. И не ни изненада с репликата си, която следваше сведената от Путин заповед да се определя войната в Украйна като “специализирана военна операция”, която му изяде главата като военен министър.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.